Filip Marčić, zadnje pojačanje Istre 1961

Nadoknaditi propušteno - Filip Marčić u fitnessu na 'Drosini' (A. ŠURAN)
Nadoknaditi propušteno - Filip Marčić u fitnessu na 'Drosini' (A. ŠURAN)

Politika "malih" klubova, a u tu skupinu spada i Istra 1961 zavaravali se mi ili ne, jest dovedi jeftinog ili još bolje besplatnog igrača, podigni mu cijenu i potom ga negdje "utopi" te s dobivenim novcem preživljavaj.

Ovoga ljeta ta je deviza potvrđena u pulskom prvoligašu, koji je ostvario dva unosna transfera, Hrvoja Milića i Matea Sušića, koji su donijeli toliko potrebnu financijsku injekciju da se pokrije "crveno" na klupskom računu.

Na žalost, "zeleno-žute" su napustila još šestorica igrača za koje nije "kapnula" ni lipa, a mogla je, prvenstveno za Gorana Rocu i Mislava Anđelkovića, samo da im se na vrijeme ponudio novi ugovor koji bi potom značio i određenu odštetu. Na greškama se uči, no bilo kako bilo, Istra 1961 je u ovoj pauzi ostala bez osam igrača, od kojih su njih šest, izuzev Nikole Prelčeca i Vedrana Jerkovića, po prikupljenoj minutaži u prošloj sezoni bili među udarnih 11 nogometaša koji su izborili najbolji plasman u klupskoj povijesti.

Trebalo je u kratkom roku "pokrpati" nastale praznine ne bi li se što bolje dočekala Liga deset i na "Drosini" je osvanulo nikad prometnije ljeto, koje je u zeleno-žute redove dovelo čak 15 novih lica.

Bio bi i jedan više da Zdenko Jurčević nije tek potpisani ugovor brže-bolje sporazumno raskinuo, no i bez njega je to više nego respektabilna brojka, koja kaže da je od 30 igrača koji se trenutno nalaze u zeleno-žutoj svlačionici polovica stigla u Pulu u zadnjih mjesec i pol. Zadnji u nizu, no ne i posljednji u ovom prelaznom roku ako se ostvare skrivene želje Igora Pamića, jest Filip Marčić, 28-godišnji Splićanin.

- S 14 sam se godina otisnuo u strani svijet i otišao u Francusku gdje sam proveo šest godina. Poslije sam dvije godine igrao u Hajduku, svom matičnom klubu odakle sam i otišao u Bordeaux, nakon čega je slijedila Rijeka, danski Midtjylland, Slaven Belupo, Split i sad Istra 1961, u kratkim je crtama sažeo svoj nogometni put Marčić. "Možemo reći da sam dosta toga prošao u dosadašnjoj karijeri. Igrao sam u dosta klubova, a bio sam i mladi reprezentativac Hrvatske. Karijera mi je možda mogla biti i bolja, ali ne mogu se požaliti", veli Marčić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter