Filantropski fond "Prijatelji Istre"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clan Uprave Bina - Istra Kristijan Santaleza i upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Kristina Bulešic Stanojevic potpisali su sporazum o partnerstvu. Radi se o nastavku suradnje na projektu Filantropski fond "Prijatelji Istre" koji je Zaklada pokrenula pocetkom 2011. godine, a kojemu je cilj financiranje projekata za razvoj civilnog društva.

Prošlogodišnja sredstva iz tog fonda, sakupljena upravo od Bina-Istre i Bouygues-a dodijeljena su na natjecaju trima udrugama. Udruga ZUM dobila je 30 tisuca kuna za projekt "Zavolontiraj" ciji je cilj sudjelovanje mladih u osmišljenim volonterskim programima.

Udruga "Suncokret" dobila je nešto malo manje od 30 tisuca kuna, i to za projekt "Podrška razvoju volonterstva u Istri" kojemu je cilj povecanje razine informiranosti gradana o volonterstvu. Udruzi BABIN PAS iz Rovinja dodijeljeno je takoder 30 tisuca kuna za projekt "Šetnja s dinosaurima u Istri" koji je usmjeren na ucenje djece predškolske dobi o ispravnom valoriziranju geološke baštine našeg kraja.

Iduci natjecaj Zaklade raspisat ce se krajem ove godine, i to za projekte iz podrucja volonterstva, partnerstva i filantropije, a daljnji cilj je proširiti partnerstva i s ostalim jedinicama poslovnog sektora.


Podijeli: Facebook Twiter