Fifa suspendirala Kamerun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je na neodređeno vrijeme Kamerun zbog uplitanja politike u rad Kamerunskog nogometnog saveza.

Ova suspenzija bi mogla značiti da Kamerun neće igrati ključnu utakmicu u kvalifikacijama za SP 2014. protiv Libije koja je na rasporedu 6. rujna.

Fifa je odluku o suspenziji donijela svega nekoliko sati nakon što je reprezentaciji Toga oduzela pobjedu protiv Kameruna zbog administrativnog propusta, te je utakmicu registrirala rezultatom 3:0 za Kamerunu koji se tako vratio u igru za plasman na svjetsko prvenstvo 2014. godine. Togo je dobio utakmicu 2:0, no za domaćine je nastupio Jacques Alexys Romao koji nije imao pravo nastupa za žutih kartona, pa je utakmica registrirana rezultatom 3:0 za Kameruna.

Pobjedom za "zelenim stolom" Kamerun je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 10 bodova, dok je Libija pala na drugu poziciju s devet bodova. DR Kongo je treći sa šest, a Togo na začelju s jednim bodom. U posljednjem susretu Kamerun će dočekati Libiju i za plasman na World Cup ne smije izgubiti. Međutim, odigravanje utakmice je sada pod znakom pitanja. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter