FIFA: SP 2014. se mora održati u Brazilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke izjavio je da se svjetsko nogometno prvenstvo 2014. mora održati u Brazilu, dan nakon što je više od milijun ljudi prosvjedovalo u svim većim brazilskim gradovima.

"Kup konfederacija se održava u Brazilu i svjetsko prvenstvo mora biti održano u Brazilu. Ne postoji plan B", izjavio je Valcke brazilskim novinarima. Ranije danas vodstvo FIFA-e potvrdilo je da se turnir Kupa konfederacija nastavlja prema planu, iako se prosvjedi zbog socijalnih problema nastavljaju u Brazilu.

"Mi pratimo situaciju zajedno s vlastima. Podržavamo slobodu govora i osuđujemo nasilje, ali nijednog trenutka nismo razmatrali mogućnost prekidanja turnira Kupa konfederacija", rekao je glasnogovornik FIFA-e. U četvrtak su dva FIFA-ina minibusa napadnuta u Salvadoru prije utakmice B skupine Kupa Konfederacija između Urugvaja i Nigerije (2:1).

Iako su vlasti dva najveća brazilska grada Sao Paola i Rio de Janeira poništile odluku o povećanju cijena karata javnog prijevoza, što je bio neposredni razlog za izbijanje prosvjeda, oni su ipak nastavljeni zbog socijalnih problema u Brazilu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter