Fifa provodi istragu o Šimunićevom skandiranju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) pokrenula je istragu o spornoj proslavi pobjede nad Islandom koju je započeo hrvatski nogometaš Josip Šimunić, piše nogometni web portal FourFourTwo.

Naime, Šimunić je nakon pobjede od 2:0 nad Islandom i plasmana na SP 2014. u Brazilu, uzeo mikrofon i počeo uzvikivati "Za dom" na što su mu navijači s tribina odgovarali sa "Spremni!"

"Istražujemo različita izvješća službenih delegata i sakupljamo informacije. Za sada nemamo nikakvih daljnjih komentara ", kazao je glasnogovornik Fife za FourFourTwo.

Šimunić je nakon utakmice izjavio: "Oni kojima smetaju ti povici mogli bi nešto pročitati i proučiti povijest. Ako to nekoga smeta onda je to njegov problem. Ja se ne bojim".

Međutim drugi dan je dao izjavu u kojoj ističe kako nije mislio ništa loše: "Strašna mi je pomisao da me netko može staviti u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim biti patetičan, ali za Hrvata koji je odgajan izvan domovine, dom je asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu. Maksimir, Zagreb, Hrvatska to je moj dom. Ako je bilo tko shvatio moje uzvike drukčije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter