Fifa otvorila raspravu o Šimuniću i Mandžukiću

Joe Šimunić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Joe Šimunić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na današnjoj je sjednici otvorila slučajeve hrvatskih reprezentativaca Josipa Šimunića i Marija Mandžukića, no po svemu sudeći danas neće obznaniti odluke o kaznama.

Disciplinski slučajevi Mandžukića i Šimunića nalaze se na dnevnom današnjeg sastanka, no Fifa će svoju odluku prvo objaviti igračima i savezu, a tek onda javnosti.

Fifa je otvorila postupak protiv Mandžukića zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP, dok je protiv Šimunića pokrenut postupak zbog neprimjerenog ponašanja nakon iste utakmice igrane u Zagrebu. Kapetan zagrebačkog Dinama je nakon maksimirskog dvoboja uzeo mikrofon i počeo uzvikivati 'Za dom', na što su mu navijači s tribina odgovarali sa 'Spremni'. Nagađa se kako bi Šimunić mogao dobiti čak šest utakmica kazne, dok napadaču Bayerna prijeti od jedne do tri utakmice neigranja.

Istragu o Šimunićevom potezu pokrenuo je i Hrvatski nogometni savez (HNS) no još uvijek nije poznato kada će krovna kuća hrvatskog nogometa donijeti odluku.

Šimunić je zbog svog poteza već kažnjen sa 25.000 kuna nakon što je Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podignulo prekršajni nalog. Tužiteljstvo ga je teretilo zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima jer je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja pa mu je izreklo maksimalnu novčanu kaznu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter