FIFA odbila Šimunićevu žalbu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je da je Komisija za žalbe Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) odbila žalbu Josipa Šimunića na izrečenu kaznu od 10 utakmica suspenzije s natjecateljskih utakmica hrvatske reprezentacije zbog povika "Za dom" nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda igrane u Zagrebu 19. studenoga prošle godine.

Nakon što je Hrvatska 2-0 pobjedom protiv Islanda izborila plasman na SP koje će se održati u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja Šimunić je uzeo mikrofon, te nekoliko puta s travnjaka uzviknuo "Za dom" na što su mu navijači s tribina odgovorili sa "Spremni". Disciplinska komisija FIFA-e Šimunića je kaznila sa 10 utakmica kazne i 30.000 švicarskih franaka.

Šimunić se na ovu kaznu žalio, no Komisija za žalbe složila se s inicijalnom odlukom i potvrdila kako izrečena kazna u potpunosti ostaje na snazi. S obzirom da je Šimunić prije mjesec dana navršio 36 godina, jasno je kako ovakva kazna znači završetak njegove reprezentativne karijere. Šimunić je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao tri pogotka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter