FIFA: Kosovo može igrati prijateljske utakmice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometna reprezentacija Kosova moći će igrati prijateljske utakmice, ali bez upotrebe nacionalnih simbola, odlučio je danas odbor za hitnost Međunarodne nogometne federacije.

Po navodima sa službene web-stranice FIFA-e, dogovor o tome postignut je još prošlog petka u Zuerichu na sastanku kojem su nazočili predsjednik FIFA-e Sepp Blater te čelnik srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić i predsjednik nogometnog saveza Kosova Fadil Vokrri.

Iako se spominjala mogućnost da bi protivnik u prvoj utakmici Kosovu mogla biti reprezentacija Hrvatske, FIFA je do daljnjega zabranila nastup reprezentaciji Kosova protiv neke od reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije.

Osim toga, ni reprezentacija ni klubovi s Kosova neće smjeti igrati službene kvalifikacijske utakmice u natjecanjima koja su pod ingerencijom FIFA-e i to sve do trenutka dok NS Kosova ne postane punopravni član.

- Odluka odbora za hitnost FIFA-e predstavlja veliki podstrek za razvoj nogometa na Kosovu i još jedna potvrda da naš sport ima veliku moć u spajanju ljudi, izjavio je Blater komentirajući odluku. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter