Fifa istražuje nerede na kvalifikacijama za EP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

FIFA istražuje nerede koji su pratili kvalifikacijske utakmice za SP 2014. skupine A između Makedonije i Hrvatske u Skoplju te između Srbije i Walesa u Novom Sadu.

Srpskom nogometnom savezu prijeti disciplinska akcija zbog navijačkih nereda na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014. protiv Walesa u Novom Sadu 11. rujna kada je Wales poražen 6:1. Istraga je pokrenuta i oko utakmice između Makedonije i Hrvatske u istoj skupini koja je odigrana u listopadu, javlja BBC. Fifa će odluku o oba slučaja donijeti na zasjedjanju svog disciplinskog odbora 20. studenog.

Na utakmici u Skoplju nije bilo većih incidenata i zabilježeno je nekoliko upaljenih baklji na tribinama među hrvatskim i makedonskim navijačima od kojih je nekoliko bačeno na stazu oko nogometnog terena.

Fifa ima cijeli niz sankcija koje može dodijeliti nacionalnim nogometnim savezima od novčanih kazni, zabrana do izbacivanja sa SP-a 2014.

Belgija je trenutačno prva u skupini A dok je Hrvatska druga na temelju gol razlike a Srbija treća.

Srpskom nogometnom savezu prijeti disciplinska kazna UEFA-e zbog rasističkog navijanja upućenog engleskom reprezentativcu Dannyju Roseu na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2013. U-21 protiv Engleske koja je igrana u Kruševcu u listopadu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter