FIFA-in sudac Alečković suspendiran zbog pedofilije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Emir Alečković, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih nogometnih sudaca s FIFA-inom licencom, suspendiran je i morao je napustiti EP za igrače do 19 godina u Litvi jer protiv njega Nogometni savez BiH vodi disciplinski postupak zbog optužbi za pedofiliju.

Nogometni savez BiH je Alečkovića suspendirao nakon optužbi nekolicine roditelja za pedofiliju jer je polaznicima sudačke škole slao neprimjerene SMS poruke, objavile su u četvrtak Nezavisne novine.

Alečković, koji je sudio i završnicu EP-a za igrače do 19 godina u Litvi, skinut je s popisa sudaca i vraćen u BiH jer ne može suditi službene utakmice dok se protiv njega vodi disciplinski postupak.

Iz Nogometnog saveza BiH su potvrdili da je Alečkovića suspendirao Odbor za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH na hitno sazvanoj sjednici nakon nekoliko prijava koje su dostavili roditelji i Udruženje nogometnih sudaca i instruktora županije Sarajevo.

Emir Alečković jučer nije bio dostupan na telefon, a o ovome slučaju će danas u Sarajevu raspravljati tužitelji Nogometnog saveza BiH. Odvjetnik Emira Alečkovića je izjavio da njegov branjenik Emir Alečković tvrdi da nije počinio djela za koja ga se tereti i ne smatra se krivim. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter