FFC 15: Igoru Jurkoviću pojas na domaćem terenu

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Igor Jurković prvi je FFC kickboxing prvak u poluteškoj kategoriji. "Istarski ratnik" je do pojasa stigao po najljepšem mogućem scenariju, nakon što je u rodnom gradu, u porečkoj Žatiki, na borilačkom spektaklu FFC 15 jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Nizozemca Dennisa Stolzenbacha.

Bila je to 59. borba u Jurkovićevoj karijeri i njegova 51. pobjeda, uz osam poraza, dok je u FFC-u zadržao stopostotni učinak jer mu je trijumf nad Nizozemcem bio peti iz isto toliko borbi. Nakon što mu je sudac u ringu podigao ruku u zrak, na Jurkovićevom su se licu mogle zamijetiti izmiješane emocije, jer premda je dominirao tijekom sve tri runde i njegova pobjeda u niti jednom trenutku nije došla u pitanje, želio je pred svojim navijačima efektnije zaključiti ovu priču i upisati 32. trijumf prekidom. No, čvrsti Stolzenbach nije se dao, u borbi punoj tempa i kvalitetnih razmjena udaraca pružio je dobar otpor Porečanu i izdržao sve njegove nalete, bez da mu je sudac ijednom morao brojati.

Nepotpuno zadovoljstvo

Potpuno zadovoljstvo u taboru porečkog Kinga pokvario je Ukrajinac Aleksandar Bodruhin, autor jednog od najvećih preokreta u večeri u kojoj preokreta stvarno nije nedostajalo. Bila je to također borba u kategoriji do 95 kg u koju je Riječanin Mladen Kujundžić, Jurkovićev sparing partner, ušao kao neporaženi borac u FFC ringu, s pet pobjeda iz pet borbi.

Ulogu favorita u dvoboju protiv Bodruhina Kujundžić je odmah krenuo potvrditi i već u prvoj minuti natjerao suca u ringu da broji Ukrajincu, ali kad je krenuo zaključiti ovu priču, "sijevnuo" je desni kroše koji je završio na njegovoj bradi. Uspio se Kujundžić, teškom mukom, pridići prije nego što je odbrojavanje stiglo do brojke deset, no njegovo teturanje po ringu sucu je bio znak da nije sposoban nastaviti borbu koja je tako prekinuta nakon samo minute i pol.

Trojani poraženi

Ostao je tako Leo Komšić na polovičnom učinku na domaćem terenu, za razliku od Zelga Galešića, trenera pulskog Trojana, čija su oba pulena, Ivan Bilić i Patrick Pereša, poraženi jednoglasnim sudačkim odlukama. Od Bilića je u kickboxing borbi kategorije do 77 kg bolji bio Slovenac Grega Smole, premda je "trojanac" bolje otvorio dvoboj i natjerao suca u ringu da dvaput broji njegovom protivniku, no kako je vrijeme odmicalo Smole je preuzimao inicijativu i na kraju stigao do pobjede. Perešu je u borbi održanoj po MMA pravilima u kategoriji do 70 kg svladao Švicarac Slobodan Maksimović, potpuno zasluženo, jer je "trojanac" u potpunosti prepustio kontrolu svom protivniku koji ga je lako rušio i onda dominirao u parteru.

Kompletni FFC 15 program ponudio je 12 borbi, po šest u kickboxingu i MMA. Uz Jurkovićevu, bila je još jedna za titulu prvaka, sjajan okršaj koji su oba borca okončala oblivena krvlju i u kojem se Mađar Viktor Halmi vratio "iz mrtvih" te prekidom u trećoj rundi svladao Hrvata Mateja Truhana. Da ovo nije bila hrvatska večer potvrdio je i Matej Batinić, ponajbolji MMA borac s ovih prostora kojem je prvi poraz u FFC-u nanio Nijemac Nicolai Salchow, natjeravši suca u ringu da prekine borbu, ali zato je Batinićev klupski kolega iz zagrebačkog Ban Teama Filip Pejić osvjetlao obraz nanijevši po istom scenariju prvi poraz argentinskom Hrvatu Franciscu Barriju "Croati". (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter