Feuz preskocio Hirschera i Kostelica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarac Beat Feuz i Austrijanac Klaus Kroell pobjednici su superveleslaloma za Svjetski kup održanog danas u norveškom Kvitfjellu nakon kojeg je Feuz preskocio Marcela Hirschera i našeg Ivicu Kostelica te preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.
Feuz i Kroell su Olympiabakken stazu prošli s identicnim vremenom (1:32.35) te tako podijelili prvo mjesto. Treci je sa svega tri stotinke sekunde zaostatka bio Norvežanin Kjetill Jansrud.

Jedini hrvatski predstavnik u toj utrci Natko Zrncic-Dim zauzeo je 41. mjesto s više od dvije i pol sekunde zaostatka za pobjednickim dvojcem. Ivica Kostelic nakon operacije koljena nije nastupio u Norveškoj, vec je nastavio s lakšim treninzima u austrijskom Innerkremsu, a super-G je preskocio i Marcel Hirscher.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Feuz je preuzeo vodstvo sa 1.140 bodova, Austrijanac Hirscher je drugi s pet bodova manje, dok je Ivica Kostelic na trecem mjestu sa 1.043 boda. Zrncic-Dim je 61. sa 107 bodova.

U poretku superveleslaloma vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal s 333 boda, ispred Švicaraca Didiera Cuchea koji ima 331 bod, te Beata Feuza na trecem mjestu s 308 bodova.

Feuz ce ovoga vikenda imati priliku povecati svoju prednost jer je u Kvitfjellu u subotu na rasporedu spust, a u nedjelju još jedan super-G. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter