Festivalska svirka devet labinskih bendova

Prošlogodišnji pobjednici - We Stand United (T. TIDIĆ)
Prošlogodišnji pobjednici - We Stand United (T. TIDIĆ)

Labinska glazbena scena već je odavno "probila" lokalne okvire, a u zadnjih nekoliko godina aktivnost ali i kreativnost konstantno raste. Činjenica da će na ovogodišnjem, 6. Festivalu labinskih bendova svirati ukupno devet sastava kroz dva festivalska dana, ugodno je iznenadila i same organizatore.

Danas, prvog festivalskog dana u labinskom Rock caffeu nastupit će već dobro poznati domaći etheral neo-folk sastav Loell Duinn, a uvertira u njihov nastup biti će kantautorska svirka one-man projekta Trees of Maine, što je ujedno i prvo pojavljivanje ovog izvođača pred labinskom publikom. Prije i između nastupa ovih izvođača prikazivat će se spotovi labinskih bendova, te kratki video dokumentarac "Ovo je Labin”. Uz to, bit će organizirana i slušaonica labinske nezavisne scene.

Pobjednika biraju bendovi i publika

Glavna večer festivala najavljena je za sutra, u subotu 27. veljače, u KUC-u Lamparna, gdje domaću publiku, i njihove goste, očekuje nastup čak sedam bendova s područja Labinštine. Na velikom stageu zasvirat će Elyn Porter, Dead Pleasure, All Stars Division, Uh!, Sdp trio, Home Made Jam te pobjednici prošlogodišnjeg festivala, grupa We Stand United.

Ove godine uvodi se i jedna novost - za razliku od ostalih izlučnih festivala, od ove godine FLB nema stručnog žirija, a pobjednika festivala biraju bendovi međusobno. Njima se također pridružuju glasovi publike, koja kupnjom ulaznice ostvaruje pravo glasanja za pobjednika, ali i mogućnost dobivanja nagrade – dvije festivalske ulaznice za najveći domaći glazbeni događaj, INmusic festival.

Vrijedne nagrade za pobjednike

Pobjednički bend – kao i proteklih godina – dobiva mogućnost nastupa na nekoliko festivala i koncerata diljem Hrvatske te medijsku promociju kroz cijelu 2016. godinu. Novost je da pobjednik ove godine dobiva i producirani live video spot koji će se snimati tijekom samog festivala. Drugoplasirani bend osvojit će snimanje singl-pjesme u labinskom studiju Sound Temple.

Zanimljivo je da ovaj festival neće biti vrhunac aktivnosti vezanih uz labinsku nezavisnu glazbenu scenu. Prema najavi, tijekom godine publiku očekuju još neka iznenađenja, odnosno atraktivni koncerti, a krajem godine izlazi nova kompilacija – "Labinska scena Vol.2", presjek svega što su labinski bendovi i izvođači podarili svojoj publici tijekom prošle i ove godine. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter