Festival znanosti u Puli

Erik Lukšić, Patricia Smoljan i Anton Pletikos
Erik Lukšić, Patricia Smoljan i Anton Pletikos

- Dobro došli u budućnost!, tim je riječima započela današnja konferencija za novinare na kojoj je predstavljen bogat program 11. Festivala znanosti na kojem drugu godinu zaredom sudjeluje i Pula. Festival, koji ove godine nosi naziv "Budućnost", održat će se od 22. do 26. travnja u 10 hrvatskih gradova, a očekuje se 900 sudionika, više od 550 događanja na više od 100 lokacija.

U Puli će se organizirati 70 aktivnosti koje će se odvijati na 18 mjesta diljem grada. Organizator pulskog dijela festivala kao i lani je Zajednica tehničke kulture uz podršku Grada i Istarske županije, a sponzor je Turistička zajednica.

Programe festivala na današnjoj konferenciji za novinare najavio je predsjednik Organizacijskog odbora Anton Pletikos, predsjednik Zajednice tehničke kulture Pula, te članovi Patricia Smoljan i Erik Lukšić, pročelnici nadležnih odjela iz Istarske županije, odnosno Grada Pule.

- U Festival su uključene obrazovne ustanove od vrtića do sveučilišta, a u fokusu su obrazovanje i djeca koja sudjeluju u velikom broju, kazala je Smoljan.

Na festivalu sudjeluju Sveučilište Jurja Dobrile, Politehnika, Arheološki muzej Istre, Gimnazija i Tehnička škola, a od osnovnih škola Monte Zaro, Veli Vrh, Tone Perška, Šijana i Vidikovac, zatim Dječji vrtići Pula te Astronomsko društvo Istra kao i Zajednica tehničke kulture.

Program započinje u ponedjeljak predavanjem Antonija Šibera "Virusi: stvorenja niotkuda", a završava u petak u pulskoj zvjezdarnici predavanjem o Sunčevom sustavu i budućnosti Zemlje u svjetlu udara asteroida. Informacije o festivalu dostupne su na web stranici festivalznanosti.hr. (Napisala i snimila M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter