Festival Vox Feminae od 21. do 24. studenog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival Vox Feminae koji promiče žensko stvaralaštvo i problematizira pitanja roda kroz međunarodni natjecateljski filmski program, radionice, predavanja i glazbene nastupe, održava se od 21. do 24. studenog u zagrebačkom kinu Europa.

Poseban naglasak ovogodišnjeg festivala je na predstavljanju ženskih festivala, kolektiva i organizacija iz regije, a ovogodišnjim festivalskim vizualom Vox Feminae poručuje da biti žena, u najširem smislu te riječi, danas podrazumijeva posjedovanje nadnaravnih moći, ali i da svaka žena može biti superjunakinja, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u kinu Europa.

Selektor filmskog programa festivala Noa Pintarić istaknuo je da će u sklopu međunarodnog filmskog festivala biti prikazano 17 novih filmova iz 11 zemalja.

Koordinatorica festivala Gabrijela Ivanov rekla je da je uz njihove prezentacije i okrugli stol na programu i radionica koja se bavi glasovima marginaliziranih skupina te predavanje o ekofeminizmu, a popratni glazbeni program će se, osim u kinu Europa, održavati u klubovima Funk i Sirup.

Festival Vox Feminae organizira udruga K-zona uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture, Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te nizozemskog i njemačkog veleposlanstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter