Festival Visualia 20. i 21. kolovoza u Puli

3D mapping koji je u ožujku prikazan na Forumu (Dejan ŠTIFANIĆ)
3D mapping koji je u ožujku prikazan na Forumu (Dejan ŠTIFANIĆ)

Festival Visualia u organizaciji udruge Sonitus održat će se u Puli 20. i 21. kolovoza, a predstavljen je jučer na konferenciji za novinare u Domu hrvatskih branitelja.

- Visualia je audiovizualni festival koji promiče nove i manje poznate vizualne izričaje poput 3D mappinga i dizajna rasvjete. Glavni dio festivala bit će dva velika 3D mappinga koji će biti održani na pulskom Forumu oba dana festivala s početkom u 22 sata. U utorak 20. kolovoza ponovit ćemo 3D mapping koji smo odradili u ožujku i za koji postoji veliki interes publike, dok ćemo dan kasnije na Forumu moći pogledati novi 3D mapping autora Jeana Samboleca u trajanju od sedam minuta, kazao je Marko Bolković iz udruge Sonitus i napomenuo da se u slučaju kiše programi prebacuju za sljedeći dan.

Sambolec je napomenuo da je njegov 3D mapping u potpunosti crno-bijeli te da zbog svoje eksperimentalne prirode nije namijenjen najmlađima.

Festivalski klub Visualie bit će u DHB-u i bit će otvoren od 22 sata do 2 sata iza ponoći. U sklopu programa, na terasi Doma će se od 22.30 svakih sat vremena održavati svjetlosna predstava naziva "LUX Garden", a polaznici edukativnih radionica ondje će predstaviti svoje radove.

- "LUX Garden" je projekt kojeg bi iz godine u godinu željeli raditi na različitim lokacijama u gradu. Taj svjetlosni performans traje tri minute i kombinira svjetlost i glazbu, kazao je Bolković.

Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ-evi Breakoholics i VJ Zeko.

Festival su podržali Grad Pula, Istarska županija i Turistička zajednica grada Pule, a partneri Visualije su ARA Electronic, AudioLab, LAV Studio i LENS Media. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter