Festival u znaku zabave i edukacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

12. festival kreativnih medija Media Mediterranea u organizaciji udruge Metamedij održat ce se od ponedjeljka do subote u Rojcu te utvrdama Casoni Vecchi i Punta Christo, najavljeno je na konferenciji za medije. Tijekom šest dana zabava ce biti spojena s aktivizmom te ce se na festivalu održati koncerti, radionice i jedna izložba.

Upravo ce izložbom "Muzil danas" i prezentacijom zbornika "Grad postkapitalizma" Pulske grupe arhitekata u ponedjeljak festival biti otvoren u tvrdavi Casoni Vecchi u 20 sati.

Nakon izložbe u 21 sat slijedi prva vecer Audio Art Festivala, koji se održava u sklopu Media Mediterranee. Kako je objasnio Alen Sinkauz iz udruge Kulturbahn koja je suorganizator ovog dogadaja, Audio Art potaknut je istoimenim festivalom eksperimentalne glazbe koji je u Poljskoj pokrenuo profesor Marek Choloniewski.

U Casoni Vecchi ce se prvog dana predstaviti talijanski improvizacijski jazz duet Massabon i mladi poljski skladatelj Pleq koji se bavi elektronskom ambijentalnom i suvremenom glazbom. Audio Art se nastavlja u utorak na istom mjestu od 20 sati kada nastupa Man Ra-Synestension, slovenski projekt u kojem poteze kistom Raffaele Piccolo Matjaž Mancek pretvara u zvuk. Nakon njih nastupa talijanski dvojac Klan.G, a Edna i Tricky D oživjet ce zidove tvrdave videoprojekcijom.

Srijeda i cetvrtak opet ce biti u znaku žive glazbe, ali ovaj put u unutrašnjem dvorištu Rojca gdje ce se od 20 sati održati koncert demo bendova. Nastupit ce Breech Deenower i Soul Display iz Labina, Noisefight, Shock Treatment, Equinoxe i Udav iz Pule i The Link 20 iz Rovinja.

Po dvije pjesme svakog od ovih sastava snimili su polaznici proljetnih radionica u Metamedia klubu koje je radu sa zvukom poducavao Marko Bolkovic te ce se spomenute pjesme naci na kompilaciji "Made In Rojc 3". U cetvrtak u 21 sat u Rojcu nastupaju poznati zagrebacki Kawasaki 3P uz predgrupu Tutankhamon Space Machine iz Pule.

Petak je rezerviran za streetball turnir od 17 sati na košarkaškom igralištu u Rojcu, zatim od 19 sati za izložbu grafita nastalih u sklopu radionice, a od 21 sat krece koncert pulskih i vodnjanskih rap snaga te ce nastupiti Cannone, Why Not! i DEM Crew.

Festival se zatvara u subotu velikim partyjem na Punti Christo gdje ce pored brojnih DJ-a i VJ-a po prvi put u Puli nastupiti srpska grupa S.A.R.S. poznata po hitu "Budav lebac" te Shazalakazoo, dvojac koji izvodi elektronsku verziju balkanske glazbe. Pocetak je u 22 sata, a do tvrdave ce biti organiziran besplatni prijevoz od Skandal Expressa i glavnog gata.

Radionica ce biti pet, a održavat ce se u Metamedia klubu i na njih se zainteresirani mogu prijaviti do nedjelje na [email protected]. Radionicu VJ-ing s Resolume Avenue koja ce održati u utorak i srijedu od 20 sati vodit ce Denis Mikšic. O digitalnom dj-ingu s programom Traktor Pro u cetvrtak i petak polaznike ce poduciti Domagoj Šavor. Grafiti radionica trajat ce od ponedjeljka do petka i vodit ce je Antonio Jurcevic.

Uroš Petkovic i Milan ?uric iz Shazalakazzoa vodit ce radionicu remiksiranja tradicionalne glazbe kroz suvremenu elektroniku u utorak i srijedu, te ce obraditi glazbu Slavka Zlatica na moderan nacin. Petkovic ce zainteresirane uputiti i u tajne scratcha, popularne tehnike mnogih DJ-a na radionici u petak.

Svi programi, osim koncerta Kawasaki 3P i završnog partyja, su besplatni, a to se odnosi i na radionice. Za više informacija može se pogledati stranica udruge Metamedij na Facebooku.


Podijeli: Facebook Twiter