Festival u Rapcu donosi zabavu cijelog ljeta za sve generacije

Festival počinje koncertom Nene Belana (D. ŠTIFANIĆ)
Festival počinje koncertom Nene Belana (D. ŠTIFANIĆ)

Rabac će od 8. lipnja do 31. kolovoza postati ljetna destinacija vrhunske zabave, uz prvi festival Rabac Open Air. Nakon uspješnoga Poreč Open Aira, najduljeg i najsadržajnijeg domaćeg festivala koji je prošle godine posjetilo više od 50 tisuća gostiju, vodeća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin-Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, provjerenu zabavu dovodi na ulice i ugostiteljske objekte Rapca, rečeno je jučer na konferenciji za medije održanoj na terasi rabačkog hotela Valamar Casa Sanfior.

Otvaranje 8. lipnja

Bogat program festivala Rabac Open Air, koji počinje  8. lipnja, svečanim otvaranjem dvaju luksuznih ljetovališta Valamar Rivijere - Valamar Girandella Resort 4*/5* i Family Life Bellevue Resort 4*, predstavili su ispred tvrtke Valamar Sandi Sinožić i Vlatka Ilečić Arklinić, Loredana Ružić Modrušan u ime Grada Labina, Radmila Paliska Kos direktorica Turističke zajednice te Hana Butković predstavnica tvrtke MPG, organizatora festivala.

- Otvaranjem Valamar Girandella Resorta i Family Life Bellevue Resorta destinaciju Rabac repozicioniramo u vodeću odmorišnu destinaciju u Hrvatskoj. U Valamaru osim vrhunske usluge nastojimo osigurati i kvalitetne sadržaje koji podižu vrijednost naših destinacija koje će gostima ostati u nezaboravnim sjećanjima. Festival otvaramo u sklopu otvaranja dvaju luksuznih ljetovališta, najvećega ovogodišnjeg turističkog projekta Valamara. Ukupna je vrijednost investicije u ljetovališta u Rapcu 562 milijuna kuna. Istodobno festivalom Rabac Open Air u destinaciju investiramo i atraktivnim sadržajem koji će obogatiti turističku ponudu, a potpuno je besplatan te namijenjen  svima, gostima i lokalnom stanovništvu, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere.

Nova energija

Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina, Loredana Ružić Modrušan povodom predstavljanja festivala istaknula je kako je Rabac Open Air još jedan vid stvaranja novih modela suradnje grada, turističke zajednice i tvrtke Valamar Riviera čime se jača kvaliteta Labina i Rapca kao nedjeljive turističke destinacije.

- Intenziviranjem suradnje i umrežavanjem s festivalom, pozicioniranjem u europskom kulturno-turističkom kontekstu potičemo razvoj kulturnih industrija i suvremenog umjetničkog stvaralaštva stvarajući poželjnu destinaciju i razvoj kulturnog turizma čuvanjem našeg izvornog identiteta. Rabac Open Air, Labinu donosi novu energiju. Uvjerena sam da će, uz Labin Art Republiku koja njeguje 15-godišnju tradiciju, festival Rabac Open Air biti jedan od najvažnijih glazbeno-scenskih događaja ovog ljeta u Labinu i Rapcu, ali i Istri, rekla je Ružić Modrušan.

- Rabac Open Air, uz kvalitetan sadržaj kojim obogaćuje turističku ponudu značajno doprinosi i promociji destinacije. Rabac ovim festivalom postaje uzbudljivija destinacija ne samo gostima koji nam dolaze na ljetovanje, nego i ostalim turistima koji borave u Istri i domaćim posjetiteljima. Zahvalni smo Valamar Rivijeri na strateškom razvoju destinacije i jačanju njezine konkurentnosti, kao i organizatoru projekta MPG-u koji je kompleksan festivalski koncept izvrsno prilagodio Rapcu i iznimno se radujem uspješnoj suradnji, istaknula je direktorica ureda Turističke zajednice grada Labina, Radmila Paliska Kos.

Program Rabac Open Aira podijeljen je u četiri programske cjeline, čiji će se šaroliki program održavati na brojnim lokacijama. Pod krovnim nazivom Special Events glazbeni program Rabac Open Aira u popularnom The Beat Beach Clubu 7. srpnja otvorit će besplatni koncert Nene Belana i Fiumensa, dok će 23. kolovoza festival zatvoriti Elemental, također besplatnim koncertom u novom Sundance Clubu na Girandelli.

Vlatka Ilečić Arklinić i Hana Butković su predstavile program festivala iz kojeg proizlazi kako će svake srijede tijekom srpnja i kolovoza Rabac preplaviti zvuci brojnih domaćih i inozemnih glazbenika koji će nastupati u sklopu glazbenoga programa Street Music. Melodije urbanog rocka i sanjivog jazza domaćih i inozemnih virtuoza odjekivat će na brojnim lokacijama, od omiljene šetnice Lungomare do popularnih ugostiteljskih objekata.

Program Street Performance na ulice Rapca utorkom donosi Circus in the city, kojim će brojni žongleri, gutači vatre, hodači na štulama i mnogi drugi zabavljati prolaznike i turiste na omiljenoj šetnici uz more. Nakon vesele šetnje izvođača i njihovih skečeva, na ljetnoj pozornici kod svjetionika ispod hotela Valamar Sanfior održat će se atraktivni Cabaret show. Za najmlađe je rezerviran interaktivni program Bal Princeza u kojemu će domaći i inozemni mališani nedjeljom moći upoznati princa i princezu, slikati se s omiljenim likovima iz crtanih filmova te sudjelovati u plesnoj radionici i maloj školi mačevanja.

Program Cinema and Theatre tijekom tri subote donosi iznimno popularnu scensko-edukativnu atrakciju Istra Inspirit, koja će duž šetnice Lungomare i uz svjetionik ispod hotela Valamar Sanfior ispričati uzbudljivu gusarsku priču i oduševiti atraktivnim takozvanim fireshow performansom. Open Air Cinema svim ljubiteljima filma na bazenu Case Valamar Sanfior u kinu pod zvijezdama donosi besplatne filmske projekcije različitih žanrova. Na repertoaru su brojni obiteljski, animirani, kriminalistički, avanturistički i ostali filmski hitovi.

Program Special Events na festival donosi i Ljetni karneval, Labinsku Art Republiku i Noć uličnih zabavljača. Na konferenciji je rečeno kako će se program ovog središnjeg ljetnog događanja u Rapcu nadopunjavat u mjesecima koji slijede. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter