Festival trčanja u povodu Svjetskog dana sporta


Na danas održanoj konferenciji za novinare u Gradskoj palači najavljen je program Festivala trčanja koji će se održati u nedjelju 28. svibnja u povodu obilježavanja Svjetskog dana sporta. Manifestaciju su najavili organizatori Lena Radunić i Kristina Rabar ispred Savjeta mladih Grada Pule, te u ime Udruge kineziologa Pula Višnja Popović i Erik Lukšić.

Promocija sporta

- Uvijek na neki način obilježavamo Svjetski dan sporta, no ovo je prvi put da tim povodom organiziramo Festival trčanja. To je ujedno još jedna prilika da se promovira aktivno bavljenje sportom u našem gradu. Do sada smo kroz program "Pula - Zdravi grad" sa Savjetom mladih odradili dosta aktivnosti u Šijanskoj šumi kojima smo željeli ljude potaknuti na aktivniji i zdraviji život, rekao je pritom Lukšić.

Festival trčanja počinje na centralnoj poljani Šijanske šume u 10 sati utrkom osnovnoškolaca od prvog do četvrtog razreda koji će trčati stazom dugom 200 metara. Nakon njih startaju stariji osnovnoškolci na stazi od 500 metara, dok će oko 10.30 biti dan znak za start srednjoškolaca koji imaju zadanu stazu od jednog kilometra. Za 10.45 sati predviđen je, pak, start utrke za sve ostale rekreativce kojima će biti zadana nešto duža i zanimljivija staza.

Nagrade iznenađenja

Organizatori su istaknuli da je zbog prijava i podijele startnih brojeva potrebno doći barem 20 minuta prije starta prve utrke. Iako se radi o utrci rekreativnog i zabavnog karaktera s ciljem da djeca i roditelji izađu malo u prirodu, Kristina Rabar iz Savjeta mladih Grada Pule, rekla je da će ipak biti dodijeljeno 12 nagrada iznenađenja te da će svi sudionici biti opskrbljeni napitcima i jabukama.

Inače, poticanje mladih na aktivniji i zdraviji život je jedna od pet zacrtanih radnih točaka Savjeta mladih Grada Pule.

- Ljepota ove i svih drugih manifestacija koje održavamo već godinama na tom mjestu je to što potičemo druženje, igru, tjelesne aktivnosti i sport u ovom "sjevernom plućnom krilu grada", to jest prelijepoj Šijanskoj šumi. Zato pozivamo građane da se s djecom odazovu u što većem broju, prognoze nam garantiraju sunčano vrijeme, pa neka dođu čak i ako neće trčati, poručio je Lukšić. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter