Festival SuperUho seli u Primošten

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetni glazbeni festival SuperUho, koji se u prethodna dva izdanja održavao u Šibeniku, ove se godine seli u Primošten od 1. do 3. kolovoza, potvrdio je direktor festivala Mate Škugor, izrazivši zadovoljstvo što je s općinom Primošten dogovorena suradnja u idućih pet godina.

- Grad Šibenik nije nam mogao izaći u susret i omogućiti daljnji razvoj projekta. Zbog toga se razmišljalo o preseljenju festivala u Zagreb, no tada je uslijedio neočekivani poziv načelnika općine Primošten Stipe Petrine, koji već dugo razmišlja o pokretanju festivala u tom gradiću, navodi se u Škugorovu priopćenju.

Festival je, navodi Škugor, već u drugoj godini održavanja počeo poslovati pozitivno, no ostalo je upitno vraćanje novca uloženog u njegovo pokretanje. Suradnju im je ponudila općina Primošten, na inicijativu načelnika Petrine, za kojeg se ispostavilo da je veliki ljubitelj rock glazbe, koji na koncerte uredno poteže i izvan granica Hrvatske.

"Tako će zahvaljujući inicijativi gospodina Petrine i općine Primošten i građani Šibenika moći u neposrednoj blizini svoga grada i dalje uživati u vrhunskoj glazbenoj priči koju pruža SuperUho, što me čini iznimno sretnim budući bi u slučaju preseljenja u Zagreb upravo njima, ali i ostalima koji tom gradu gravitiraju, bila načinjena najveća šteta. I zato još jednom veliko hvala gospodinu Petrini i našem generalnom pokrovitelju Iskonu što su omogućili da SuperUho nastavi živjeti u Dalmaciji", ističe Škugor.

Prvo izdanje SuperUha održano je na prostoru bivšeg pristaništa nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku, a lani je preseljeno na tvrđavu sv. Mihovila, gdje su nastupila domaća i strana renomirana glazbena imena.

Zasad je poznato da će prvi izvođač 3. SuperUho Festivala u Primoštenu biti jedni od začetnika grungea, Mudhoney iz Seattlea, a detalji o točnoj lokaciji održavanja festivala, cijenama i početku prodaje ulaznica bit će objavljeni uskoro, zajedno s novim festivalskim izvođačima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter