Festival privukao 74 tisuce gledatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalni program 58. festivala igranog filma u Puli održat ce se od 16. do 23. srpnja, a Medunarodni program od 9. do 23. srpnja 2011. godine, odlucilo je Vijece Festivala igranog filma u Puli na sjednici održanoj koncem prošlog tjedna pod predsjedanjem ministra kulture mr. sc. Bože Biškupica.

Jednoglasno je prihvaceno programsko i financijsko izvješce 57. festivala koje su podnijeli umjetnicki ravnatelj Zlatko Vidackovic i ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Zdenka Viškovic-Vukic.

Ovogodišnji 57. festival trajao je šesnaest dana, a u Nacionalnom programu prikazano je 11 filmova, od kojih cetiri u novoj natjecateljskoj sekciji manjinskih koprodukcija.

Udvostrucen je broj gledatelja Medunarodnog programa Europolis-Merdijani na pulskom Kaštelu, a ukupan broj gledatelja dosegnuo je rekordnih 73,5 tisuca.

Tom broju treba pridodati i cetiri tisuce gledatelja koji su pulske filmove gledali na festivalskim gostovanjima na Dubrovackim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Rijeckim ljetnim nocima, Osjeckom ljetu kulture, Sceni Amadeo, Zadru snova i Šibenskom kulturnom ljetu.

Rijec je o najvecem broju gledatelja i festivalskih gostovanja od proglašenja hrvatske neovisnosti.


Podijeli: Facebook Twiter