Festival otvaraju John Newman, Icona Pop i Roger Sanchez

(D.MEMEDOVIC)
(D.MEMEDOVIC)

Velike glazbene zvijezde današnjice - John Newman, Rudimental, Redfoo ex LMFAO, Stereo MC’S i Roger Sanchez samo su neka od atraktivnih imena muzičkog festivala Rise up koji će se na porečkoj Peškeri pod zvjezdanim nebom odvijati u petak i subotu, 9. i 10. lipnja.

Festival je to koji će otvoriti turističku sezonu u Poreču i na kojem će nastupiti, uz englesku soul zvijezdu Johna Newmana, kao jednog od trenutno najtraženijih izvođača, tijekom dvije večeri još i Faithless DJ set by Sister Bliss i Icona Pop, a svi oni broje milijunske klikove na YouTubeu.

Organizatori ovim festivalom pripremaju prekrasnu glazbenu poslasticu sa zadivljujućom kulisom, vizurom starog grada. Prve večeri, u petak, listu izvođača predvodi Newman, a uz njega nastupit će Icona Pop, Roger Sanchez i Vindon Havin, dok će drugog dana na pozornicu stati Redfoo Party Crew, Faithless, Rudimental i Stereo MC's.

Valjda podsjetiti da je moćni soul vokal Johna Newmana ostavio potpis na pjesmama kao što su "Love me again", "Losing sleep", "Out of my head", "Cheating" i drugima, te najnovijem hitu "Give me your love" na kojem surađuje s Nileom Rogersom i Sigalom. Svi zajedno ovi singlovi broje gotovo milijardu pregleda na YouTubeu, a u zadnje dvije godine prodao je 1,3 milijuna ploča samo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Za ljubitelje house ritmova tu je i poznati house majstor Roger Sanchez. Tijekom godina, u njegovim su se remiksevima našli Alicia Keys, Michael Jackson, No Doubt, Madonna, Kylie Minogue, Daft Punk, Jamiroquai, Maroon 5, Garbage, Chic, Diana Ross i The Police, a radio je i na soundtracku filma "Blade". Prva mjesta na Billboardovoj ljestvici, Grammy za najbolji remiks godine za singl "Hella Good" grupe No Doubt i titula Best house DJ-a na Ibizi samo su neke od prestižnih nagrada koje je osvojio. Tu je i švedski duo Icona Pop koji je postao planetarno popularan hitom "I Love It". Njihov pop, punk elektro i indie glazbeni spojevi rasplesat će mnoge. Pop funk band Vindon Havin svojom energijom osvojili su hrvatske top ljestvice.

U subotu navečer nastupaju Redfoo Party Crew, Faithless, Rudimental i Stereo MC's. Stefan Kendal Gordy, bolje poznat pod nazivom Redfoo from LMFAO, američki je pjevač, plesač, DJ i reper. Široj je publici poznat kao osnivač muzičkog dvojca LMFAO, koji je poharao svijet s hitom "Party Rock Anthem". Pjesma je na YouTubeu skupila gotovo 1,3 milijarde klikova. Uz njega će nastupiti pioniri dance scene i prvi britanskim hip-hop band Stereo MC's, vlasnik plesnih klasika "Connected", "Step It Up", "Deep Down and Dirty" i "We Belong in This World Together". Rise up će obogatiti i autorica najvažnijih pjesama elektronske glazbe i glazbena snaga legendarne grupe Faithless - Londončanka Sister Bliss koja je  pisala je glazbu za himne poput "God is DJ", "Insomnia", "We Come 1", "Music Matters" i "Salva Mea". Zbog tih je hitova Faithless ušao u povijest moderne glazbe kao jedan od najbitnijih bendova u povijesti elektronske glazbe s više od 15 milijuna prodanih albuma. Za ljubitelje pravih drum&bass ritmova tu je još jedan od najpopularnijih d&b bendova današnjice Rudimental koji su dosegli platinastu prodaju albuma na raznim stranama svijeta. Singl "Feel The Love" lansirao je Rudimental visoko među glazbene zvijezde, a sjajnim video materijalima stekli su i golemu online popularnost. Prijašnjih godina ovaj slavni četverac osvojio je svjetsku scenu poput tajfuna i Rudimental danas s pravom slovi za jedan od najtraženijih glazbenih kolektiva, okupljajući oko sebe suradnike kao što su Jay Z, Emeli Sande, John Newman i Ed Sheeran. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter