Festival od srdela na Fažanskim guštima i delicijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srdele u sezamu na mariniranoj tikvici, brodet od srdela s palentom, pljukanci po domaću na crveno, sve su to jela koja su se jučer mogla kušati na fažanskoj rivi u sklopu manifestacije "Fažanski gušti i delicije". Manifestaciju koja malo pomalo postaje fažanski zaštitni znak, organizirala je Turistička zajednica Općine Fažana i vlasnici tamošnjih ugostiteljskih objekata. Počelo se u podne i potrajalo je kasnih poslijepodnevni sati.
 
Posjetitelji su se počeli okupljati već odmah iza 12 sati i riva je uskoro bila dobrano popunjena.
- Volim ovakve manifestacije, tim više jer je nedjelja i može se pojesti fini ručak po pristupačnim cijenama, a ne mora se kuhati, veli nam jedna mama koju smo zatekli na fažanskoj rivi, u društvu obitelji. A cijena je zaista bila pristupačna, meni je bio 25 kuna, a osim srdela u sezamu, brodeta s palentom i pljukanaca, mogla se kušati srdela tris, srdele s krumpirom i salatom od rikule i rajčica, pohane srdele s krumpir salatom, srdele savor, zapečene srdele s cherry rajčicom i maslinama, špageti sa svježim srdelama, njoki s umakom od srdela, lazanje s povrćem i još mnoga druga jela.
 
Osim te gasto ponude, posjetitelji su mogli uživati u jelima obližnjih restorana i gostiona, a moglo se degustirati i kupiti izvorne istarske proizvode poput maslinovog ulja, sira, pršuta, vina i rakija te meda i kolača. Također, na fažanoskoj rivi su se u sklopu manifestacije održale dvije radionice - filetiranje srdela i umaci i punjenja za pašte.  (N. SOFTIĆ)  
 

Podijeli: Facebook Twiter