Festival nogometa za najmlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju ce se na pomocnim terenima Gradskog stadiona koji nosi njegovo ime održati peto izdanje Memorijala "Rinaldo Aldo Drosina". Najavljeno je to na konferenciji za novinare u srijedu na kojoj su se prisutnim predstavnicima sedme sile obratili Silvana Sorbola Rožankovic i Milan Rašula, predsjednica i clan Organizacijskog odbora Memorijala, te Eda Galešic, kcerka pokojnog Drosine.

Memorijal u cast legendarnog pulskog igraca i trenera ove ce godine sadržavati dva turnira, U-9 i U-11, koji ce okupiti po deset momcadi podijeljenih u dvije skupine. Pravo nastupa imaju samo registrirani nogometaši. Djecaci uzrasta do devet godina igrat ce na manjem terenu s manjim, rukometnim golovima, a svaka ce momcad brojati šest igraca u polju i golmana. Uzrast U-11 igrat ce na vecem terenu s vecim, petmetarskim golovima, a momcadi ce se sastojati od osam igraca i golmana.

- Jedino što želim je da se djeca dodu igrati te bih ovom prilikom željela da im roditelji i treneri to i omoguce bez ikakvih pritisaka sa strane. Zabava je u prvom planu, a ne rezultat - istaknula je Silvana Sorbola Rožankovic, predsjednica Organizacijskog odbora Memorijala.



Ocekuje se da ce kroz natjecateljski dio Memorijala prodefilirati oko 300 igraca. Ove godine Memorijal nece sadržavati i veteranski turnir, što ne znaci da vec sljedece godine i bivši igraci nece ponovno zaigrati.

Pokrovitelji Memorijala su Istarska županija i Grad Pula, dok su njegovo održavanje pomogli Javna ustanova Pula sport, Savez sportova Istarske županije, Savez sportova Grada Pule i Nogometni savez Istarske županije.

Posjet Memorijalu bit ce besplatan, sve momcadi nastupit ce, kao i prijašnjih godina, bez placanja kotizacije, a svim ucesnicima osigurani su hrana i pice.

Igrat ce se istovremeno na cetiri terena. Svecano otvorenje Memorijala predvideno je za 9.30 sati, a pocetak prvih utakmica zakazan je za 10 sati. Finala su na rasporedu u 19.15 sati, a u 20 sati uslijediti proglašenje pobjednika i podjela nagrada svim sudionicima Memorijala. (I. CEROVAC)

Sudionici Memorijala

U-9, skupina A: Istra 1961 I, Istra, Medulin 1921, Kanfanar, Jadran I; skupina B: Istra 1961 II, Štinjan, Uljanik, Funtana, Jadran II.

U-11, skupina A: Istra 1961, Uljanik, Medulin 1921, Kanfanar, Jadran; skupina B: Istra, Štinjan, Banjole, Funtana, Mladost.


Podijeli: Facebook Twiter