Festival mladih u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecki mladi, mahom srednjoškolci, drugu godinu za redom organiziraju festival na kojem pokazuju svoje vještine, talente, znanje i veselje.

Festival je poceo u srijedu navecer u prepunom gradskom kazalištu, uz fenomenalnu voditeljsku animaciju Valentina i Goge iz USB-a. U natjecanju u pjevanju i plesu 14 je djevojcica, uglavnom srednjoškolki ali i dvije osmašice, ponudilo repertoar koji bi zadovoljio i profinjene uši – uglavnom odlican rock 'n' roll, s opernim intermezzom svestranog Goge.

Nastupe je ocjenjivao žiri – porecka diva ?ana Šegon i ravnateljica Puckog otvorenog ucilišta Sanja Radetic Fatoric, ali i publika, i to jacinom pljeska. U uži izbor, po kolicini pljeska i vriske kojom su popraceni nastupi, ušle su cetiri, a publika je bukom koja je prijetila lansirati krov pod oblake izabrala Doru, porecku Lady Ga-Ga.



Žiri se vodio drugacijim kriterijima - po njima je najbolja bila osmašica Mija, koja je nastupila prva i pjevala bez pogreške. Drugim mjestom nagraden je nastup Anite koja je pjevala uz gitaru, a Dance project je zaradio trece mjesto.

A nije samo natjecateljski dio bio zanimljiv. Dok se cekala odluka žirija na pozornici su bile simpaticne mažoretkinje juniorke, Tedi Grubica, USB plesacice i rock band Osnovne škole Porec «Kokos balls» koji je na bis pjevao «Knockin' on Heavens Door».

Naredna dva festivalska dana održat ce se u ucionici Puckog ucilišta.


Podijeli: Facebook Twiter