Festival Media Mediterranea traži volontere


Ovogodišnje, 18. izdanje Media Mediterranea festivala održat će se 19. i 20. kolovoza, tijekom večernjih sati u Titovom parku u Puli. Tema festivala je "Post-it", a program uključuje multimedijalne interaktivne instalacije i igre, video projekcije, radionice za djecu, GIF natječaj, post-elektronske glazbene performanse.

Za pomoć u realizaciji Udruga Metamedij kao neprofitna organizacija treba pomoć volontera, i to njih osam. Kako kažu, volontiranje na festivalu je savršen način za iskusiti festivalski duh, susresti se s novim ljudima, steći iskustvo u radu s međunarodno priznatim umjetnicima i postati dio festivalskog tima koji će gradu Puli ponuditi inovativan i bogat program.

Volonteri će se upoznati i raditi na asistenciji umjetnicima, prezentaciji radova publici, dokumentaciji događaja (fotografiranje i video), postavljanju i rastavljanju izložbi i instalacija, dijeljenju letaka i programskih knjižica u centru grada. Volonteri će osim toga dobiti priznanje za svoj rad u obliku certifikata, volontersku knjižicu, festivalsku majicu te hranu i piće tijekom festivala.

Do 17. kolovoza treba ispuniti on-line prijavnicu koja se može pronaći na www.metamedia.hr. Za dodatna pitanja tu je mail adresa [email protected].

Tematski okvir ovogodišnjeg festivala oslanja se na značenje riječi post-it, a to je komadić papira na koji stane tek nekoliko riječi ili ideja. Riječ upućuje i na popularne kratke objave u različitim digitalnim medijima i društvenim mrežama, a samim time što je zapisana obliku imperativa (npr. "objavi to!") poziva na participaciju građana u stvaranju festivala. Tema omogućuje i istraživanje scenarija bliske budućnosti koji dolaze nakon informacijskih tehnologija te njihov utjecaj na ljude i prostor. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter