Festival malvazije: Vina za guštanje i osvježenje


Šesti Festival malvazije okupirat će porečku rivu još sutra sve do ponoći. U prigodno uređenom šatoru moguće je degustirati 15 malvazija iz Istre i pet iz Slovenije, kvalitetnih i vrhunskih, među kojima su brojne nagrađene i označene markicom IQ (Istrian Quality).

A da bi znatiželjnici što bolje upoznali ovo svježe vino zlatne boje, harmoničnog i punog okusa, kao i autohtonu sortu grožđa od koje se ono proizvodi, uz vinare su se pobrinule simpatične, posebno educirane hostese koje barataju osnovnim sommelierskim znanjima.

Svečano je otvorenje Festivala u petak navečer, uz pjesmu odlične umaške klape Lungomare, okupilo brojne domaće posjetitelje i turiste koji su ga pohodili i tijekom subote, unatoč kišnom vremenu. Osim dobrog vina i druženja u privlačnom ambijentu, privukle su ih i popularne cijene - osam kuna za čašu i 50 za butelju malvazije. Ponuda je skladno nadopunjena maslinovim uljima, medom, pršutom, lavandom i drugim prepoznatljivim istarskim proizvodima.

Manifestacijom koja svake godine privuče od 2.500 do 3.000 posjetitelja organizatori, porečka Turistička zajednica u suradnji s labinskom tvrtkom Velesajam, žele zaokruži vinsku priču nakon Vinistre i Dana otvorenih vrata vinskih podruma, približiti turistima malvaziju, predstaviti Istru kao vinsku regiju te obogatiti turističku ponudu i istovremeno podržati vinare koji su pretežno iz unutrašnjosti Istre.

Zanimljivu glazbenu kulisu pruža porečki jazz kvartet Cool Jazz, a publiku diskretno animira Tin Modrić. (Napisala i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter