Festival kratkog filma na Youtubeu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularni internetski servis za razmjenu videosadržaja Youtube odlucio je pokrenuti online festival kratkog filma namijenjen otkrivanju novih talenata, a deset pobjednika dobit ce priliku za sudjelovanje na filmskom festivalu u Veneciji i natjecanje za nagradu u visini 500 tisuca dolara, piše britanski Guardian.

Na tom se projektu Youtube ponovno ujedinio s producentima njegova dokumentarnog filma "Life in a Day" koji su generirali milijuni korisnika te stranice iz cijelog svijeta, britanskom tvrtkom Scott Free u vlasništvu holivudskih redatelja Ridleya i Tonyja Scotta.

Braca Scott odabrat ce 50 polufinalista, nakon cega ce korisnici YouTuba biti pozvani da glasaju za deset pobjednika. Oni ce u kolovozu otputovati u Veneciju. Svi polufinalisti bit ce prikazani na novom programu nazvanom Your Film Festival.

Ridley Scott je napomenuo da je on svoju karijeru prije 50 godina zapoceo upravo kratkim filmovima. "Mislim, stoga, da je doista fantasticno pomagati novim filmašima u pronalaženju ovakve vrste ulaza u industriju", kazao je.

Iako je festival usmjeren prvenstveno na mlade autore, nema dobnih ogranicenja, osim toga da moraju biti stariji od 18 godina. Prijaviti se mogu svi radovi koji nisu distribuirani prije 1. sijecnja 2010., maksimalne duljine trajanja 15 minuta. Prijave se primaju od 2. veljace do 31. ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter