Festival Club MTV Europe Summerblast dolazi u Poreč

Festival je najavljen na koneferenciji za novinare u Zagrebu
Festival je najavljen na koneferenciji za novinare u Zagrebu

Najpoznatija svjetska glazbena televizija MTV, brend koji je promijenio glazbenu industriju i koji stvara trendove, ovo će ljeto otvoriti novo poglavlje hrvatske festivalske scene. Club MTV Europe Summerblast ime je festivala čija će se svjetska premijera održati 19. i 20. kolovoza 2016. godine u Poreču, a prema najavama organizatora, u narednim će godinama postati jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi te predstaviti jedinstvenu kombinaciju najpoznatijih pop izvođača današnjice. Imena prvih izvođača bit će poznata već 5. svibnja 2016.

Očekuje se 20.000 posjetitelja

Organizator festivala je Atlas, najveća turistička agencija u Hrvatskoj, a predsjednik Uprave Atlasa i adriatica.net Grupe, Tomislav Varga izrazio je na jučerašnjoj zagrebačkoj presici zadovoljstvo zbog dovođenja ovog renomiranog glazbenog brenda u Hrvatsku i kazao: "Dobivanje licence za organizaciju festivala Club MTV Europe Summerblast na minimalno tri godine logičan je slijed u našoj strategiji upravljanja događanjima na destinacijama, ali i poslovni iskorak kojem se osobito veselimo. Dovođenjem festivala u Istru otvaramo vrata potencijalnom broju od 20.000 očekivanih posjetitelja iz regije i svijeta. Cijeli mega event bit će popraćen i nizom dodatnih, atraktivnih događanja."

- Kao ekskluzivni promotori i producenti već sad možemo jamčiti kako će Club MTV Europe Summerblast, najvišim standardima produkcije i najatraktivnijim MTV izvođačima, u vrlo kratkom razdoblju postati vodeći europski festival. Izvođači će nastupati na velikoj pozornici koja će svojom atraktivnom kulisom s prizorima povijesne gradske jezgre upotpuniti i maksimizirati doživljaj posjetitelja, kazao je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG.

Jedinstveni glazbeni doživljaj

- Europska festivalska scena intenzivno se razvija što nas osobito veseli. Kao vodeća glazbena televizija u Hrvatskoj i regiji, te kao dugogodišnji organizatori velikih događanja, strastveni smo u namjeri da našoj publici uvijek iznova pružimo jedinstveni glazbeni doživljaj, pravi užitak za sva osjetila i nezaboravno iskustvo, kazao je Shiraz Baziko, brend menadžer brenda Club MTV.

Hrvatska se proteklih godina dovođenjem svjetskih zabavnih manifestacija pozicionirala kao vrhunska turistička destinacija i kao nova zvijezda Mediterana, a vrijednost ovog ljetnog događaja prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje će svojom podrškom doprinijeti njegovom rastu i razvoju u narednim godinama. Podršku festivalu dala je i Hrvatska turistička zajednica, a direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić je istaknuo: "Ovakva događanja predstavljaju i glavni motiv dolaska u određenu destinaciju. Hrvatska je mlada i zanimljiva zemlja koja nudi izniman broj različitih životnih stilova, a velik broj festivala, među kojima je sada i Club MTV Europe Summerblast, to i dokazuju."

Na konferenciji za novinare dobrodošlicu posjetiteljima iz cijelog svijeta, osim organizatora, poželjeli su i predstavnici glavnog sponzora partnera tvrtke Valamar Riviera i Plava Laguna, te predstavnici grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, koji su sponzori domaćini, a predstavljeno je i energetsko piće „MTV UP!“, službeno piće festivala koje će se uskoro moći naći diljem Hrvatske. (Priredila B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter