Festival argentinskog tanga u Rovinju

Ilustracija (A. POKRAJAC)
Ilustracija (A. POKRAJAC)

U organizaciji Studija Libertango Oldenburg i Maistre u četvrtak započinje peti po redu Festival argentinskog tanga koji će u Rovinju okupiti više od 150 zaljubljenika u ovaj senzualni ples. Svi oni imat će prigodu od 11. do 14. listopada sudjelovati u brojnim plesnim radionicama i partyjima pod vodstvom najpoznatijih svjetskih tango instruktora i plesača.

Središnje mjesto održavanja festivala i ove je godine hotel "Park" u kojemu će se radionice za plesače srednje i napredne razine znanja održavati svakodnevno u prijepodnevnim i popodnevnim satima uz vodstvo svjetski poznatih instruktora i plesnih parova među kojima su Diana del Valle i Juan Camerlingo (Buenos Aires), Chantal Imboden & Sebastian Tkocz (Berlin), Laura Priori i Andreas von Maxen (Berlin), Catalina & Tomás Lotte (Bremen) te Alejandra Heredia i Mariano Otero (Španjolska).

Prve večeri festivala publici će se predstaviti beogradski kvintet  "Beltango" s raznovrsnim repertoarom koji će obuhvatiti tradicionalne tango izvedbe, tango-Nuevo Astora Piazzolle te vlastite skladbe i aranžmane balkanske glazbe pomiješane s utjecajem tanga pod nazivom Balkango, dok će u petak uz pratnju kvinteta Beltanga nastup upriličiti španjolski plesači Alejandra Heredia i Mariano Otero.

Subota je rezervirana za nastup svih tango instruktora, dok će se posljednjeg festivalskog dana, s početkom u 11 sati na Trgu Brodogradilišta, održati milonga tango- plesnjak na otvorenom. Inače, sam festival održava se pod pokroviteljstvom Grad Rovinja i njegove Turističke zajednice. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter