Fešte ce ipak biti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalna, šesta po redu manifestacija "Pulska noc - ulicama našeg grada" održat ce se ove subote. Ovogodišnji program koji pocinje oko 21 sat održat ce se na šest lokacija, i to na potezu od Giardina do Foruma, receno je na  konferenciji za novinare.

Nastupit ce niz domacih izvodaca poput grupe Nola, koja ce žariti i paliti s pozornice na Forumu, koja ce takoder ugostiti i Tasha&Coloseum band te KUD Uljanik, dok ce nešto malo dalje, u Ulici Sergijevaca, kod Parka grada Graza, posjetitelje zabavljati quintet Fjaka te jazz quartet Sterpin, Lukic, Mirt, Bernobic.

Na Danteovom trgu nastupit ce duo Magic i KUD Uljanik, a Portarata ce biti domacin zbora Zaro, benda Suncane naocale te trija Val. Na Giardinima ce se pak održati tradicionalna gradelada na kojoj ce gradani porciju srdela s kruhom i cašom vina platiti prihvatljivih 15 kuna, a za dobru zabavu, uz uljanikovce i Live band, pobrinut ce se Dean Bakic.

Organizator i predstavnik agencije Avenue Milan Rašula na predstavljanju programa Pulske noci kazao je da je zbog financijske situacije ovogodišnji program konceptualno sužen i na manjem broju lokacija, no zabave, kaže, nece nedostajati. Napomenuo je da ce svoj doprinos svakako dati i trgovci i ugostitelji okolnih ulica koji ce u subotu raditi do ponoci, odnosno do 2 sata.

Suorganizator Budimir Žižovic kazao je da je cilj bio okupiti što više domacih, pulskih bendova te potaknuti trgovce da otvore svoja vrata. Stoga ce, kazao je Žižovic, duž trase Giardini - Forum za gradane biti postavljeni posebni štandovi na kojima ce se moci kupiti i kušati domace vino, sir, pršut i ostalo.

Valter Šaric, direktor regionalnog centra Zagrebacke banke, koja je generalni sponzor Pulske noci, istaknuo je da su odlucili financirati pulsku feštu jer su ocijenili da je od iznimne važnosti za Puljane, u rangu izgradnje OŠ Veli Vrh i plinofikacije, što takoder financiraju.


Podijeli: Facebook Twiter