Fešta za maturante ispred Rojca


U srijedu, 20. svibnja na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc održat će se zabavni program u povodu završetka školske godine za sve pulske maturante. O tome su na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, ravnateljica pulske Gimnazije Branka Antunović Piton i Lena Radunić iz Upravnog odjela za kulturu.

Norijanski običaji
Program, koji će se održati u organizaciji Grada Pule i Savjeta mladih, započet će u 11 sati. Maturante će zabavljati DJ Gabi, Sunglasses band, tamburaški sastav Inat te Dean Bakić.
Radunić je detaljnije navela satnice nastupa, pa će maturante tako od 11 do 12.30 sati zabavljati DJ Gabi, a nakon njega će na pozornicu doći Sunglasses band. Potom ponovno glazba u režiji DJ-a, a od 15 sati do 16 sati uslijedit će živa glazba tamburaškog sastava Inat i Deana Bakića.

Ravnateljica Gimnazije Branka Antunović Piton zahvalila je u ime svih ravnatelja srednjih škola Gradu Puli i Savjetu mladih koji je preuzeo organizaciju zabave u povodu zadnjeg dana srednjoškolskog obrazovanja za maturante.

- Želja nam je da taj dan maturanti obilježe zajedničkim slavljem na drugačiji način, odnosno da se promijene navike veselja. Zadnje dvije godine taj se koncert održavao na igralištu Gimnazije, no to je otežavalo održavanje nastave ostalim učenicima. Radi se o zahtjevnoj organizaciji jer se radi o velikoj skupini mladih, no koncerti su uvijek bili uspješni, pa vjerujemo da će tako proteći i ovaj predstojeći. Eto, moguće je da se promijene i norijanski običaji, rekla je Antunović Piton.

Darivanje brašna
Kako je najavila pročelnica Krizmanić Marjanović, u ponedjeljak, 18. svibnja će se od 11 sati održati i akcija darivanja brašna, a ono će se moći donijeti ispred prostorija Gradskog društva Crvenog križa. Inače, tu je inicijativu, prvi put u Hrvatskoj, pokrenula Medicinska škola Pula.

- Pozivam stoga ovom prilikom sve maturante koji pripremaju neke prehrambene proizvode da ih doniraju pulskom Crvenom križu. Bit će to puno humaniji i pozitivniji efekt nego bacanje brašna po gradu, rekla je Krizmanić Marjanović.

Na konferenciji je rečeno da će sve srednje škole tog dana organizirati punkt na kojemu će skupljati donacije za Crveni križ. U Gimnaziji su, primjerice, već postavljene kutije za sakupljanje namirnica, budući da je dosta učenika uključeno u
humanitarne organizacije te tako potiču na humanije obilježavanje završetka školske godine. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)
 


Podijeli: Facebook Twiter