Fešta uz more

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo korak do mora u subotu je na rivi, ispred veslackog kluba Istra, obilježen Dan mjesnog odbora Arena. Ovim su se cinom, kako je kazao predsjednik MO-a Josip Orbanic, htjeli približiti nekadašnjim obicajima kada su se fešte održavale uz more. A kako je nekada bilo, moglo se procitati i iz novinskih napisa Glasa Istre koji su bili dio izložbe "Pula korak do mora". "Ako je recesija, nije u šoldima sve", zakljucio je Orbanic i pozvao sugradane da se zabavljaju.



Proslavi se pridružio i veslacki klub koji je obilježio 123. rodendan svog povijesnog prethodnika, Pietas Julije, osnovanog 19. rujna 1886. Gradani su mogli razgledati klupske prostorije te brojne osvojene pehare, a da se u klubu marljivo radi, demonstrirali su na vodi njegovi mladi clanovi. Valter Turkovic iz kluba kazao je da su znali i da i dalje znaju cijeniti pedalj mora na kojem treniraju, no napomenuo je da je ovo more bolesna kaljuža s obzirom na njegovu onecišcenost. Prihvati li Gradsko vijece nedavno podneseni prijedlog kluba, dio ulice od Starih statuta do Splitske trebao bi nositi naziv Veslacka ulica.

Okupljena publika, mahom stanovnici MO-a Arena, pljeskom su u više navrata nagradili pulske mažoretkinje koje su s nekoliko rockerskijih koreografija otvorile svecanost. Druženje je s rive preseljeno u hotel Rivieru gdje su dodijeljene zahvalnice sudionicima, sponzorima i vlasnicima najljepših okucnica ili balkona. Ove godine prvonagradena je okucnica Tereze Bankovic, druga je ona Marije Maras, a treca Laure Milovan. Osim bogatog švedskog stola bilo je još razloga za dobru i besplatnu zabavu mještana s podrucja MO-a Arena. Uz klapu Teranke, za glazbeni se program pobrinuo i bend Suncane naocale, kao i mladi glazbenici OKUD-a Istra - Tina Rojnic i Alen Kazalac.


Podijeli: Facebook Twiter