Fešta u retro stilu za početak godine

Željko Šperanda uz retro DJ pult
Željko Šperanda uz retro DJ pult

U subotu 16. siječnja, u Pazinu će se održati "Retro Pazin festival", doznajemo od njegovog glavnog organizatora Željka Šperande. Program će započeti u 10 sati i potrajat će čitav dan, a većim dijelom održavat će se u prostorima Spomen doma i oko njega.

- Želja nam je da ovom manifestacijom podsjetimo sve posjetioce na lijepe i poučne trenutke naše prošlosti koji nisu toliko davni da bi bili antikni ili vintage, ali ih u svakom slučaju ne možemo smatrati modernim vremenima, kaže Šperanda. Dodajući kako je manifestacija besplatna i kako se ulaznice za niti jedan event neće naplaćivati. U sklopu festivala na Šetalištu Pazinske gimnazije održat će se Susret old timera, a na stadionu NK Pazinke ogledat će se pljočkari.

Otvaranje Festivala predviđeno je za 11 sati kada će se pripremiti i po promotivnoj cijeni nuditi fritaja od 1000 jaja. Nakon fritaje i čaše kuhanog vina u auli Spomen doma, do 22 sata, održavat će se izložbeno-prodajni i zabavni program. Planinari će krenuti starim planinarskim cipelama i suknenim čarapama na planinarski pohod okolicom Pazina. Biciklisti će se utrkivati sa starim retro biciklima kružnom stazom po šetalištu, a napravit će i turu oko Pazina.

U programu će sudjelovati pazinski performeri "Pazinska baština" koji će nas podsjetiti na zlatna vremena željeznice, a Limena glazba Pazin predstavit će svoj retro repertoar. U auli Spomen doma održat će se retro second hand sajm i sajam antikviteta. Na pazinski samanj doći će i članovi Folklornog društva Pazin, koji će svojim prisustvom, plesom i svirkom podsjetiti na stara vremena. U maloj dvorani Istra bit će izložen retro namještaj osvježen dekupaž tehnikom, namještaj modernih umjetnika inspiriranih prošlim vremenima. Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina zajedničkim snagama predstaviti će projekt "Pazin kroz retro objektiv".

U zabavnom programu nastupat će Big band Roxy iz Poreča, vokalni kvartet "RougeMarines", plesna skupina "The Spirit", "Back to swing" iz Zagreba, plesna grupa "Roxy dance" iz Pazina i mnogi drugi. "Duh Retro Pazin Festivala moći će se osjetiti i tokom dana u cijelom gradu u kojem će pazinski ugostitelji, trgovci kao i obrti uslužnih djelatnosti prirediti mnoga ugodna  iznenađenja od sniženih cijena na retro proizvode do posebno zanimljivih programa zabave", kaže Šperanda. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter