Fešta sveti Rok: Humanitarni "cooking show" za kraj

(Tanja KOCIJANČIĆ)
(Tanja KOCIJANČIĆ)

Humanitarni cooking show "Istarska jela na 4 zemlje" označio je u petak navečer završnicu trodnevne, najveće brtoniške fešte sv. Roka koja je u organizaciji Turističke zajednice, Općine i Razvojne agencije Brtonigla ponudila pregršt zabavnih, sportskih, gastronomskih i glazbenih sadržaja, privukavši i ove godine brojne posjetitelje, domaće i strane.

U pripremi jela pred očima žirija i publike natjecale su se dvije ekipe u sastavu Vesna Cattunar i Lorena Lubiana Belle' iz Nove Vasi, koje su pobijedile, te predstavnice udruge starih zanata Maison chic Fiorela Kmet i Lovorka Lukani.

Ocjenjivali su ih profesorica kuharstva Ljiljana Schiavuzzi, Umberto Ademollo iz Agencije lokalne demokracije i gošća Masa Berlincioni koji su odlučili da je palenta sa šugom, mesom od piletine, gljivama i pršutom gospođa iz Nove Vasi bila malo bolja.

Sav prihod od prodaje porcija hrane koje su se prodavale za 20 kuna i koje su dijelile vrijedne kuharice uz asistenciju vinara Marina Kraljevića, te buteljki vina lokalnih proizvođača Ravalica, Vinerina, Cattunara, Veralde, Novacca i Capa koje su se nudile za 80 kuna namijenjen je kupnji bolničkog kreveta za potrebe brtoniške ambulante. Cijeli program vodili su simpatični Šajeta i glumica Rosanna Bubola iz Buja.

Ni posljednje večeri nije manjkalo glazbenog programa, pa su tako na jednom trgu publiku zabavljali dečki iz umaške klape Sv. Pelegrin, dok su na glavnom ispred crkve nastupili Šajeta, a kasnije The Night Express Band. Za to vrijeme za najmlađe je, kao i svake večeri, bio organiziran poseban kutak - Rokoland - s profesionalnim animatorima koji su djecu raspjevali i rasplesali.

Uz brojne sportske sadržaje izdvajamo utrku "San Rocco Run" koja je startala s glavnog trga do Nove Vasi i nazad. Najbrži trkač bio je Robi Juričić iz Kapelice, a za njim su bili Uljanikovci Andraž Hribar i Tihomir Bobolanović.

U kategoriji žena najbolje vrijeme imala je Katarina Obrovac iz kluba Trickeri, dok su druga i treća bile Daliborka Dokić iz SRK-a Alba i Senka Senković iz Vrsara. Najstariji sudionik bio je 68-godišnji Mato Tomić, a najmlađi Ivan Ladavac, rođen prošle godine. Među djecom najbrži natjecatelj bio je Ivan Gašparac.

Na 15. biciklijadi "San Rocco Bike" sudjelovalo je 90 biciklista, među kojima je najmlađa bila četvderogodišnja Dora Jacin, a najvremešniji sudionik 68-todišnji Renato Cafagna. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter