Fešta posvećena plavoj ribi: Osim srdela mirisali i ćevapi


Stotine ljudi došle su u subotu navečer na fažansku rivu. Ta neopisiva gužva i poznati mirisi gradela karakteristično su obilježje noći koja je posvećena ribarskoj prošlosti i sadašnjosti ovog malog mjesta na moru, Fešte od srdela. Nešto skromnija popratnim sadržajima za razliku od prijašnjih godina, fešta je svejedno bila vrlo uspješna za brojne ugostitelje koji inače rade u Fažani, ali i one koji su došli samo za ovu prigodu.

Iako je ova noć trebala biti posvećena ukusnoj plavoj ribi, na roštiljima su se neizostavno okretali i ćevapi, kobasice, pljeskavice, a nešto malo pedoča koji su pojedini ugostitelji pripremili odmah je nestalo. Nakon obroka nastavljalo se dalje sa šetnjom puževim korakom, a bogat zabavni program koji je organiziran za tu večer na četiri lokacije ponudio je svakome da uživa u glazbi po svom ukusu.

Na trgu ispred crkve Svetog Kuzme i Damjana vladala je prava disko atmosfera, jer je tu na glavnoj pozornici goste zabavljao Night Express bend, a ništa manje veselo nije bilo niti ispred pozornice Rockabilly Banda ali i grupe High Life : Vrhunac fešte i ove je godine obilježio ponoćni vatromet ispaljen s lukobrana nakon kojeg se fažanska riva ipak osjetno počela prazniti.

Organizatori Fešte od srdela su Općina Fažana, Nogometni klub Mladost Fažana i Rock Caffe Pula. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ/Snimio Manuel ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter