Fešta od rožic do nedjelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Placa u Svetvincentu u petak je procvjetala brojnim šarenim i mirisnim cvjetovima raznolikih biljaka koje je izložilo 20-ak izlagaca iz cijele Hrvatske. Znak je to da je otvorena 7. fešta od rožic, sajam cvijeca koji se svake godine na tri dana doseli ispred kaštela Grimani.

Oblaci koji su se nadvili nad južnom Istrom ipak su poštedjeli ceremoniju otvaranja pa su mališani iz djecjeg vrtica Baloncic i mladi školarci osnovnih škola Svetvincenat i Juršici ipak na radost svih izveli svoj prigodni kulturno-zabavni program.



Zajedno s njima u 13 su sati vec stigli i prvi, mada rijetki kupci, od kojih su neki ciljano kupovali vec poznato cvijece za dom i vrt, dok su se drugi raspitivali kod uzgajivaca što bi im preporucili i kako njegovati kupljene biljke.

Puno više posjetitelja, koji na ovaj sajam svake godine dolaze iz cijele Istre, ocekuje se tijekom subote i nedjelje.

Osim cvijeca, koje se može kupiti po povoljnim cijenama, na sajmu se mogu kupiti i prekrasne tegle ukrašene decoupage tehnikom ili one izrezbarene od kamena, te mnoge druge rukotvorine poput malih drvenih dvoraca, vlakica, kucica za ptice i drugih predmeta koje je od drva izradio majstor koji je u Svetvincenat stigao iz Siska.


Podijeli: Facebook Twiter