Fešta od puži u četvrtak u Galižani

Nensi Giachin Marsetič, Luana Moscarda i Pietro Demori (T. GRBIĆ)
Nensi Giachin Marsetič, Luana Moscarda i Pietro Demori (T. GRBIĆ)

Fešta od puži održat će se u četvrtak u Galižani, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare vodnjanska dogradonačelnica Luana Moscarda, Pietro Demori iz galižanske Zajednice Talijana "Armando Capolicchio" i Nensi Giachin Marsetič, pročelnica za društvene djelatnosti i opću upravu.

Fešta počinje već u 8 sati biciklijadom za velike (20 km) i male (5 km), koja starta s Velikog trga. Važno je napomenuti da će Galižana tijekom fešte biti sasvim zatvorena za promet.

U 10 sati počinje natjecanje u sporoj vožnji u organizaciji motokluba Vespa klub Istra. U 11 sati u crkvi svetog Roka održat će se misa, a orkestar limene glazbe Mon Perin - Bale nastupit će u 17. U isto vrijeme otvara se i prodajna izložba "Kreativne ruke", na kojoj će biti izloženi radovi kreativne sekcije galižanskog ZT-a.

Trka na tovarima, na koju je prijavljeno osam sudionika, počinje u 18 sati, a penjanje na zamašćeni stup na trgu starta sat kasnije. Najmlađima je namijenjen kutak u dvorištu Mjesnog odbora gdje će ih od 19 sati zabavljati klaun Kiki. Za posjetitelje će od 18 do 21 sati biti otvorene crkve sv. Justa, sv. Roka i sv. Antona.

Prodaja palente s puževima, koje će pripremati članovi galižanske Zajednice Talijana, počinje u 20 sati, a porcija će stajati 30 kuna. Pripremit će se 40 kilograma puževa i isto toliko palente, a svi koji kupe porciju sudjeluju i u lutriji, čije je izvlačenje predviđeno za 23 sata. Glavna nagrada je privjesak Zlatni puž.

Plesna večer počinje u 21 sat na rukometnom igralištu, a za glazbu će biti zadužene grupe Point iz Rijeke i Batana iz Rovinja te grupa Duo Remi. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter