Fešta od pomidori: Za Melissu 29 tisuća kuna

Ukusna hrana prodavala se u humanitarne svrhe (T. KOCIJANČIĆ)
Ukusna hrana prodavala se u humanitarne svrhe (T. KOCIJANČIĆ)

Još jedna uspješna fešta od pomidori održana je sinoć na umaškom Trgu slobode, na kojoj je za liječenje mlade djevojke Melisse Končar od prodaje hrane i donacija prikupljeno 29.085 kuna. Na tisuće ljudi pohodilo je manifestaciju, koju organiziraju Grad i Turistička zajednica Umaga, zajedno s Podravkom, a koji su kupnjom bonova za četiri vrste tjestenina - bolonjez i s tunom, maslinama i morskim plodovima - dali svoj prilog.

Prodano je oko 1.800 bonova, na što valja pridodati 700 kuna, za koliko je Milan Podgoršek iz Kranja na licitaciji kupio tortu od rajčica koju je posebno za ovu prigodu napravila umaška slastičarka Dragica Lukin. I sama Lukin je dodala svoj prilog za Melissu od 500 kuna.

Vrijedna kuharska ekipa dobro se pripremila - skuhali su 320 kilograma pašte u što su dodali 650 litara šalše, 120 kilograma mesa, 80 kilograma morskih plodova, 60 kilograma tune i 30 kilograma maslina. Bili su to, iz Udruge kuhara Istarske županije, njen predsjednik Zoran Stanisavljević, Dragica Lukin, Marko Jovanović i Toni Čehić, kao i članovi Podravkinog gastro-tima Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić, Zoran Delić, Mišel Tokić, Marko Peras, Tomislav Lončar, Danijel Baruškin i Zdenko Jakšić.

Prvi put dogodila se i krađa na ovoj fešti - kada je trebao početi izbor za miss rajčice, otkriveno je da je jedna, i to ona najteža, nestala s pozornice gdje su bile izložene! Pa su tako mogli javno izvagati samo dvije koje su imale 761 i 863 grama. Sve tri donio je lanjski pobjednik Ranieri Petretić iz Kršeta. No, to nije bio jedini izbor. Stručni žiri dobio je s cijele Umaštine 15 sorata konzumne rajčice, a najboljima su proglašene barberina, cinto i linda.

Kakva bi to fešta bila bez glazbeno-zabavnog dijela. Program su otvorili nezaobilazne umaške mažoretkinje i puhački orkestar Naša sloga iz Babića, a potom su se nastupili najprije umaška klapa Sv. Pelegrin, a onda i pulski Night Express Band koji je stvorio odličan štimung i gotovo cijelu pjacu natjerao na ples. Za djecu je priređen poseban Lino kutak gdje su se igrali, crtali i za to dobivali poklone. Valja izdvojiti i simpatične voditelje - Dražena Turinu Šajetu, Zdenku Gudelj i Jadranku Lakuš iz Podravke, koja se pobrinula da svatko od nagrađenih dobije i vrijedan poklon-paket s proizvodima naše najveće prehrambene tvrtke.

Pobjednik miss pomidora, Petretić, svoj bogati paket ustupio je Melissi Končar. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter