FEŠTA OD POMIDORI: Prikupljene 32 tisuće kuna


Umag je obilježio ''Dan rajčica''. Sve je započelo stručnim skupom, u okviru kojeg su brojni proizvođači rajčice iz cijele Istarske županije, te strani i domaći stručnjaci predstavili najnovija iskustva u primjeni suvremenih tehnologija u uzgoju rajčice za preradu. Uručene su i nagrade najuspješnijim proizvođačima.

Za najviše isporučene rajčice u 2015. godini priznanje je dobio Agroprodukt Pula, za najkvalitetniju rajčicu za preradu isporučenu u 2015. godini Stjepan Majkovica iz Umaga, a za mladog perspektivnog proizvođača Alen Prodan iz Poreča.

Večernji se program nastavio svima dobro poznatom, 19. tradicionalnom humanitarno-kulinarskom manifestacijom ''Feštom od rajčice''. Prodano je 3.500 porcija četiri različitih vrsta jela od tjestenine i rajčice koja su pripremili Podravkini promotori kulinarstva, u suradnji s kolegama iz Hrvatskog kuharskog saveza. Na ovogodišnjoj je fešti prikupljeno značajnih 32.120 kuna, namijenjenih nabavci radiološkog aparata za umaški Dom zdravlja. (Tea GRGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 30. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter