Fešta od fruti u Kaldiru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kaldirska vala, ljevkasta udolina što se od Kaldira pruža prema dolini Mirne, podrucje je najvece proizvodnje voca u Istri, a na inicijativu ovdašnje Udruge mladih u nedjelju 10. listopada ce se u ovom vocarskom kraju održati druga "Fešta od fruti".

Izložba voca te proizvoda i preradevina od voca poput kompota, marmelada, džemova, sokova, vina, rakija, kolaca i raznih jela s vocem, otvara se u 13 sati kod stare kaldirske škole, dok je svecano otvorenje fešte zakazano za 15 sati uz nastup studentske klape Kantaduri.

U 16 sati clanovi kaldirske udruge mladih prireduju gastro-show, u 17 sati posjetitelji mogu predahnuti uz djecju priredbu, a u 18 sati zainteresirani mogu poslušati predavanje o Kaldiru i kaldirskom vocu. U 20 sati pocinje zabavni program uz grupu Mambo Kings.

Osim predstavljanja vocarske tradicije kaldirskog kraja, te s tradicionalnim i suvremenim preradevinama, proizvodima i jelima od voca, na "Fešti od fruti" predstavit ce se i stari zanati ovog kraja, a sudeci prema najavljenim programima, organizatori su se pobrinuli da nedjeljno popodne i vecer za posjetitelje koji se odluce doci u Kaldir bude i ukusno i zabavno.


Podijeli: Facebook Twiter