"Fešta na Porte" u Plomin Luci

Mariju Sergo koštala je gostoljubivost, iskrenost i stara radiobudilica
Mariju Sergo koštala je gostoljubivost, iskrenost i stara radiobudilica

U petak će se u Plomin Luci održati tradicionalna ribarska fešta "Fešta na Porte". Uz ponudu domaćih ribljih specijaliteta, neće nedostajati druženja i zabave. Grupa Latino i Željko Krušlin Kruška zasigurno će rasplesati sve posjetitelje, a rabačka plesna skupina Il movimento predstavit će atraktivnu zumbu. Mladi članovi KUD-a Zlatela unijet će u događanje i dio istarske folklorne tradicije što se već godinama pokazuje kao "pun pogodak".

U gastronomskom dijelu fešte, prigodnom ponudom predstavit će se lokalni ugostitelji, te po promotivnim cijenama ponudit će srdele, lignje, tunu, lokarde, rižote i naravno dobro vino.

Prošlogodišnju manifestaciju posjetilo je više od tri tisuće ljudi.

Ovogodišnju feštu organiziraju Sportsko-ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu- FLAG. Općina Kršan i TE Plomin uključeni su kao pokrovitelji, a događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Fešta počinje u 20 sati a za one najizdržljivije, na popularnom kupalištu Copacabana uslijedit će after party. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter