Fešta mladoga vina

Puno je proturječnih stavova i politika u timu mladog Firentinca (Reuters)
Puno je proturječnih stavova i politika u timu mladog Firentinca (Reuters)

Fešta mladoga vina i zaštitnika Vrsara, sv. Martina, proslavit će se ove godine uz bogat program, koji počinje već danas turnirom u stolnom tenisu u školskoj dvorani.

U petak u 11 sati na vrsarskoj rivi, otvara se mala slobodna knjižnica, a u 12 sati započinje boćarski turnir na boćalištu kod autobusne stanice. Na večer s početkom u 18.30 sati ženski pjevački zbor Mendule održat će koncert u crkvi sv. Marije od mora u vrsarskoj luci.

Centralna proslava biti će u subotu ispod velikog šatora na Trgu Degrassi, a započinje već u 13 sati natjecanjem u kuhanju brodeta od sipa s palentom. Istovremeno starta i biciklijada. U 14 sati započinje dječja likovna radionica i radionica u spremanju kruha. Dječji pjevački festival na rasporedu je u 15 sati, dok je vrijeme od 16.45 do 18 sati predviđeno za proglašenja najboljeg kuharskog tima, pobjednika u spremanju istarske supe i degustaciju pripremljenih jela. U 18 sati započinje turnir u pikadu u staroj osnovnoj školi, dok će u prostorijama Zajednice vtalijana započeti turnir u briškuli.

Cjelodnevnu subotnju proslavu upotpunjavat će svojom raznovrsnom ponudom OPG-ovi: Bartolić, Radešić, Fitoaroma, Pahović, Hrg i Nino Privitelio iz Flengi čija je malvazija na Vinistri 2017. nagrađena zlatnom medaljom. (S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter