Fešta mladega vina 31. 10.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalna Fešta mladega vina održat ce se sljedece subote, 31. listopada, u Svetvincentu, najavili su na konferenciji za novinare u Puli nacelnik Opcine Dalibor Macan, direktor opcinske Turisticke zajednice Dean Pustijanac i vinar Sergio Bile.

Središnji dogadaj manifestacije bit ce izložba i degustacija mladog vina koja pocinje u 17.30 sati u kaštelu Morosini-Grimani. Svoja mlada bijela i crna vina predstavit ce cetrdesetak vinara iz cijele Istre. Medu renomiranim vinarima koji ce prezentirati vina bit ce Pilato, Arman, Ravalico, Degrassi, Gržinic, Terzzolo, Cosseto, Trapan, Vinobile, Putinja i Poletti.

Posjetitelji ce moci kupiti degustacijsku cašu po cijeni od 50 kuna i kušati mlada vina, a dobit ce i ocjenjivacki list na kojem ce moci glasati za mlada vina po njihovom izboru. Proglašenje i podjela nagrada za tri najbolja vina predvideno je u 22.30 sati. Dodijelit ce se i posebna nagrada najmladem sudioniku smotre, kao poticaj za nastavak bavljenja vinogradarstvom i vinarstvom. Drugi ce vinari dobiti zahvalnicu za sudjelovanje. Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i afirmacija vina u Istri kao prepoznatljivog proizvoda regije.

Program fešte zapocinje tradicionalnom rekreativnom biciklijadom na kojoj se ocekuje 150 do 200 biciklista svih dobi. Polazak je s place u 13 sati, a prijave se primaju od 12.30 sati. Vozit ce se stazom dugom oko 30 kilometara na kojoj su cetiri tematski uredena odmorišta, a nakon dolaska na cilj koji je predviden u 17 sati za sve sudionike bit ce osiguran rucak.

U sklopu fešte bit ce organiziran i glazbeno-plesni program koji zapocinje u 17 sati nastupom podmlatka KUD-a Savicenta te se nastavlja u 19 sati nastupom Provin banda i odraslih clanova KUD-a. Feštu organiziraju Turisticka zajednica Opcine Svetvincenat pod pokroviteljstvom Opcine Svetvincenat i Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter