Fešta Mjesnog odbora Arena na Riječkom gatu

Fešta je trajala dugo u noć, ali tek nakon koncerta Balaševića (D. ŠTIFANIĆ)
Fešta je trajala dugo u noć, ali tek nakon koncerta Balaševića (D. ŠTIFANIĆ)

Fešta Mjesnog odbora Arena organizirala se ove godine prvi puta na rivi, odnosno Riječkom gatu. Kako nam je rekao predsjednik Vijeća MO-a Arena Klaudio Paljar nakon što je Grad Pula riješio problem kanalizacije na rivi odlučili su feštu organizirati upravo tu kako bi ljude ponovo privukli na rivu i pokazali im da ona više ne smrdi 

Prezentacija veslača i koturaljkaša

- Zahvaljujem se i ovim putem Lučkoj upravi i pomorskoj policiji koja nam je dozvolila da se okupimo na Riječkom gatu, naveo je Paljar dodajući kako Lučka uprava konstantno radi na njegovom popločavanju te se već dobio lijep prostor za kojega je šteta da ostane neiskorišten.

Inače, kako nam je pojasnio jedan od organizatora fešta Ismet Muhić, član Vijeća MO Arena, od 20 sati na gatu je organizirana disco matineja za klince uz nastup klauna Tonyja, a zatim i veslačke utrke od kadeta do mlađih juniora Veslačkog kluba koji ove godine slavi svoju 130 godišnjicu. U večernjim satima održala se i prezentacija koturaljkaškog kluba Uljanik, a od 23 sata svoje su borilačke vještine prezentirali članovi Klub Capoeira uz Jakobina arte Croatia.

Nakon što je završio Balaševićev koncert u Areni fešta se glasnije, i uz brojniju publiku, nastavila uz nastup grupe Roko band iz Zagreba i svirke DJ-a Nino te potrajale sve do ranih jutarnjih sati, a "domaćinima" su se pridružili i mnogi turisti. 

Fešta tek nakon Balaševića

Uz riječi da mjesni odbor trenutno ima oko četiri i pol tisuće stanovnika Paljar nam je naveo da tijekom jeseni odbor očekuju veći radovi. Tako će se napokon započeti s uređenjem pločnika i serpentina iza Arene, a u suradnji s Arheološkim muzejom Istre srediti i stepenice. Također urediti će se park Nimfej, a cijeli dio oko Arene dobiti će novu javnu rasvjetu. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter