Fešta istarske malvazije u Brtonigli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka zajednica, Zajednica Talijana i Opcina Brtonigla pripremaju u subotu 26. po redu feštu istarske malvazije. Ovogodišnja manifestacija bit ce u znaku bogatstva enogastronomskih okusa od visokokvalitetnih vina, maslinovog ulja, sira, meda i mirisa lavande, koji ce biti predstavljeni na sajmu domacih proizvoda.

Na ocjenjivanje je dosad prijavljen 31 uzorak iz Hrvatske, Slovenije i Italije, od kojih su 20 kvalitetna a ostalo stolna vina. Tijekom tjedna ocijenit ce ih pet strucnjaka (dvojicu je delegirala talijanska udruga "Citta' del vino/Gradovi vina") na celu s enologom iz poreckog Instituta za poljoprivredu i turizam Mariom Staverom.

Njihova degustacija pocet ce u subotu u 18 sati na glavnom mjesnom trgu, a dodjela nagrada i priznanja predvidena je u 21 sat, nakon cega ce nastupiti Goran Griff i Bullea Folk Orchestra.

Velika atrakcija fešte je 4. medunarodna utrka s bacvama "Citta' del vino" koja ce poceti nakon mimohoda ekipa koje se natjecu i nastupa limene glazbe bujske Zajednice Talijana.


Podijeli: Facebook Twiter