FERR-ovci najavili "Instant seksualni odgoj"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga FERR u utorak je predstavila svoju novu predstavu "Instant seksualni odgoj" na tekst ?orda Milosavljevica koja ce biti pretpremijerno izvedena u srijedu u 20 sati u Djecjem kreativnom centru, bivšem Pionirskom domu, u kojem su održali i konferenciju za novinare.

Susretu s novinarima prisustvovali su redatelji Majkl Mikolic i Luka Juricic te glumci Ugo Korani, Ivona Ducic, Lino Brozic, Dina Cvek, Katja Rabar, Peda Gvozdic, Franjo Toncinic i Ana Kvaranta.

Glazbu potpisuje Marijan Jelenic iz grupe Nola, koji je predstavi kao soundtrack poklonio pjesmu "Ljubiš me" s albuma "Iznad oblaka" za koju su prošli tjedan s ekipom iz FERR-a snimili spot.

"Instant seksualni odgoj" je prva ovosezonska premijera ove udruge, i to ce biti hit predstava višestruko nagradivanog srpskog scenarista koji je napisao scenarije za filmove Ljubiše Samardžica "Konji vrani", "Nataša" ili "Miris kiše na Balkanu", koji se trenutno prikazuje kao serija, a što je napomenuo Juricic. Ovo ce biti hrvatska praizvedba nekog od Milosavljevicevih tekstova.

Kako je ukratko objasnio Mikolic, u predstavi dva glavna lika, tinejdžeri Veki i Maja, koji su par, odluce prvi put spavati zajedno. Njih su dvoje u društvu poznati kao vrlo iskusni te pricaju "lovacke price" o svom ljubavnom životu, no kako se približava trenutak njihovog prvog seksa, moraju si priznati da su zapravo neiskusni.

- Vjerujem da ce se mnogi prepoznati u prici, kaže Mikolic te napominje da ona ne završava onako kako su likovi zamislili. Kaže da je prica dirljiva i emotivna s nekim provokativnim situacijama.

- Drago mi je da smo krenuli raditi predstavu koja je malo drukcija, kazala je Ducic.

FERR-ovci bi htjeli da predstavu prvo vide ucitelji, ravnatelji i pedagozi da znaju na što dovode ucenike, zato je i organizirana pretpremijera, na koju su dobrodošli i ostali gradani.

Svecana premijera je u subotu, a repriza iduce srijede. Buduci da je interes velik, kako je rekao Juricic, vjerojatno ce repriza biti više. Predstava je namijenjena starijima od 14 godina.

Osim ove predstave Udruga FERR ce reprizirati i "Ivicu i Maricu" krajem listopada i pocetkom studenog, zatim Dickensovu "Božicnu pricu", dok za ožujak vec najavljuju Pirandellovih "Šest lica traži autora".


Podijeli: Facebook Twiter