FERR najavio "Božicnu pricu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi udruge FERR predstavili su u cetvrtk novinarima svoju cetvrtu i posljednju premijeru ove godine, "Božicnu pricu", nastalu na temelju teksta Charlesa Dickensa, kao diplomski rad Petre B. Blaškovic na akademiji u Osijeku. Premijera je subotu u 19 sati u Djecjem kreativnom centru, poznatom kao bivši Pionirski dom, a repriza u nedjelju u 11 sati.

Predstavu je adaptirala i režirala Blaškovic koja i glumi, dok je autorica glazbe Arinka Šegando. Glume i Katarina Baban, Franjo Toncinic i Nenad Pavlovic.

Radi se o glumacko-lutkarskoj predstavi s puno pjesme kojom se podcrtavaju odredeni trenuci u prici. Bit ce ovdje i teatra sjena i raznih tehnika s kojima su se autori i sudionici susreli na studiju. Predsjednik udruge FERR Luka Juricic napominje i da se animacija koja se koristi u predstavi vjerojatno prvi put moci vidjeti u Puli.

"Raduje me što cu to pokazati u rodnom gradu", kazala je Blaškovic koja se zahvalila ekipi s kojom studira u Osijeku. Zahvalili su se i pulskoj Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna, ucenicima, njihovim mentorima te ravnatelju Davoru Klimanu. Oni su napravili scenografiju i kako je rekla Blaškovic, kao likovnjaci dali taj posljednji "touch" te su predstavu nadopunili i nadogradili koristeci svoju vještinu.

- Danas je važno kupiti, kupiti i kupiti, no ima stvari koje su neprocjenjive, a najvažniji poklon je ljubav, objasnila je Blaškovic poruku Dickensove price. Podsjetimo, u originalnoj prici se radi o bezosjecajnom Scroogeu kojeg na Božic posjecuju duhovi Prošlosti, Sadašnjosti i Buducnosti te ga natjeraju da malo preispita svoj život s tim što je u ovoj verziji prica ponešto osuvremenjena i prebacena u životinjski svijet tako da je bliža djeci i ne toliko mracna kao u originalu. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter