Ferlinu nagrada Društva za suvremeni ples Slovenije

Matiji Ferlinu nagrada slovenskog Društva za suvremeni ples
Matiji Ferlinu nagrada slovenskog Društva za suvremeni ples

Društvo za suvremeni ples Slovenije dodijelilo je Matiji Ferlinu strukovnu nagradu "Ksenija Hribar" za najboljeg muškog koreografa, koja je proteklog vikenda dodijeljena prvi put za iznimna dostignuća na području suvremenog plesa u trinaest kategorija.

Dodjela nagrada, nazvana prema istaknutoj slovenskoj plesačici i pedagoginji, održala se u okviru festivala "Gibanica", što je slovenska platforma za suvremeni ples, koja je dvogodišnji pregled najboljih slovenskih produkcija suvremenog plesa.

Festival se održao od 21. do 23. veljače na nekoliko ljubljanskih lokacija, a predstavljeno je osam izvedbi, među kojima i "Istovremeno drugi" Matije Ferlina.

U obrazloženju nagrade stoji kako taj hrvatski koreograf "svakom svojom predstavom unosi novo i iznenađujuće u naš prostor. Iako je njegov istraživački rad ponajprije usmjeren na istraživanje raznih sustava pokreta, on ne koreografira samo pokret, već i ideju, prostor i emotivni učinak. Njegove predstave odlikuje emotivna i ekspresivna punoća te slojevitost izraza koja je potkrijepljena vrhunskom tehničkom vještinom i osjećajem za strukturu i ritam".

Ferlinovom suradniku Luki Priničiču, koji potpisuje glazbu u Ferlinovoj predstavi "Sad Sam Lucky", dodijeljena je nagrada za najbolje oblikovanje zvuka.

Premijera predstave "Istovremeno drugi" održana je 25. listopada u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, a u siječnju ove godine u Cankarjevom domu u Ljubljani. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter