Ferije idealne za nogomet,plivanje,...

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Škola je gotova i kreću ljetni praznici. Nema više školskih obveza, zadaća, no ima zato viška vremena pa se mnogi roditelji pitaju gdje i kamo s djecom tijekom ljetnih mjeseci, a da to ne bude samo more i kupanje. Za to su se pobrinule razne pulske organizacije, udruge i institucije pa nude čitav niz aktivnosti za djecu tijekom ljetnih mjeseci.

Tehnička kultura Pula i ove godine nudi ljetne hobby tehničke radionice. Namijenjene su učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole, a održavat će se od 29. lipnja do 10. srpnja. Riječ je o radionici zmajarstva "Na ljetnom vjetru" za učenike od 1. do 4. razreda i Eko lego modelarstvo.

Radionica informatika "Kreativko" namijenjena je učenicima od trećeg do osmog razreda, Mini filmska akademija (5. do 8. razreda), "Imam ideju" - recikliraj i uživaj (1. do 6. razred), izrada kažunića u sklopu projekta "Baština u tehničkoj kulturi" (3. do 8. razreda), te "Mali majstor" izrada decoupage tehnikom za učenike od trećeg do osmog razreda. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno i u grupama od maksimalno 14 učenika. Radionice će se održavati u jutarnjim satima. Upisi i prijave su do 23. lipnja na broj telefona 223-171.

Nadalje, djeca se mogu upisati u Dječji ljetni sportski kamp na Fratarskom koji je namijenjen djeci od 5 do 12 godina, a planirane su tri smjene od po dva radna tjedna. Prva smjena započinje već 6. srpnja, druga će se održati od 20. do 31. srpnja, a treća od 3. do 14. kolovoza, dnevno od 8 do 16 sati. Programski sadržaj čine plivanje, mini vaterpolo, jedrenje, veslanje u kajaku, ronjenje, sportske igre i razne radionice poput orijentacije na moru i u prirodi, učenja tehnike disanja i tehnike zarona u apnei.

Dodatne informacije i prijave su u Savezu sportova Grada Pule (Dom Braće Ribar) ili na brojeve telefona 216-554, 212-946 i 098/224-513. Rok za prijave je do petka 3. srpnja. Spectacvla gladiatoria u suradnji s Arheološkim muzejom Istre organizira Ljetni kamp antičke povijesti i gladijature za djecu od 9 do 13 godina. Kamp će se održati od 29. lipnja do 3. srpnja od 9 do 13 sati te u slučaju većeg interesa u terminu od 6. do 10. srpnja. U svakom turnusu po 20 djece s područja Pule bit će upoznata sa zavičajnom antičkom povijesti, a kamp se sastoji od teorijskog dijela obilaska i proučavanja najznačajnijh antičkih spomenika našega grada i bliže okolice, te praktičnog dijela gdje će se djeca upoznati sa svakodnevnim vojnim, gladijatorskim i civilnim životom iz antičkog vremena. Cijena kampa iznosi 55 kn po djetetu, a prijave i ostale informacije mogu se dobiti putem e-mail adrese: [email protected] do 20. lipnja. (N.SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter